Салат з кальмарів з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве і незвичайне поєднання кальмарів з печерицями в простому і нескладному в приготуванні салаті. Блюдо виходить ситним і з екзотичним смаком. Його сміливо можна подавати на святковий стіл.
У кальмарів дуже корисне і смачне м'ясо. З нього можна приготувати велику кількість всіляких закусок, салатів та інших страв. Але сьогодні я розповім вам, як приготувати салат з кальмарів з печерицями. Салат виходить з незвичайним пікантним смаком і безсумнівно сподобається всім любителям морепродуктів. Готувати його нескладно, але потрібен час, щоб салат встиг настоятися. Подавати салат з кальмарів з печерицями можна не тільки на святковий стіл, для тихого сімейного вечері він теж відмінно підходить.
- Кальмар - 1 штука (тушка)
- Консервовані шампіньйони - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Сушений базилік - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Червоний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Моркву чистимо і натираємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо тонкими смужками. Потім солимо і залишаємо на 30 хвилин в сторонці.
Очищений і помитий кальмар відправляємо в каструлю з підсоленою холодною водою. Далі доводимо воду до кипіння і вимикаємо. Ми залишаємо кальмар в гарячій воді на 5 хвилин. Потім можна дістати його і остудити.
До морквині додаємо видавлений часник, чорний мелений і червоний перець і сушений базилік.
Потім розігріваємо олію і переливаємо його до морквині. Туди ж додаємо нарізані пластинками консервовані печериці, перемішуємо.
Далі до морквині з грибами додаємо нарізану соломкою кальмар і перемішуємо.
Залишимо салат з кальмарів з печерицями на пару годин або, якщо є можливість, то на ніч. Можна пробувати.