Салат з кальмарів з ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Цей морський салат можна сміливо виставити на святковий стіл. Продукти для приготування салату дорогі, але зробити його дуже легко. Розповідаю, як приготувати салат з кальмарів з ікрою.
Можна укласти інгредієнти шарами або перемішати (сьогодні розповім саме про останній варіант). Салат корисний, смачний і низькокалорійний. Заправляю салат майонезом, але його можна замінити несолодким йогуртом або сметаною.
- Кальмар - 250 грам
- Яйця - 5 штук
- Крабові палички - 200 грам
- Червона ікра - 1 Ст. Ложка
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Листя салату - За смаком
1. Кальмари промиваю. Каструлю з водою ставлю на вогонь, солю і після закипання відправляю тушку, варю 3 хвилини, потім швиденько виймаю з води і знімаю тонку плівку. Круто відварюю яйця.
2. Нарізаю кальмара тонкими смужками і викладаю в миску.
3. Додаю до кальмарів столову ложку майонезу і перемішую, відставляю в сторону на 10-15 хвилин.
4. Крабові палички нарізаю соломкою і додаю до кальмарів.
5. Відварюю курячі яйця і очищаю, потім нарізаю довільно і викладаю в миску до решти продуктів.
6. Додаю до смаку майонез і перемішую, викладаю столову ложку червоної ікри.
7. Перемішую салат. На блюдо викладаю салатні листя, а вже на них укладаю салат, прикрашаю ікрою. Смачного!