Салат з грибів і квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Пару раз в тиждень у мене зовсім не виникає бажання з'їдати щось м'ясне. Але в цей час не можна втрачати кількість споживаних білків. А значить, на допомогу приходять гриби і бобові.
Саме з цих інгредієнтів я і зробила свій корисний рецепт. Салат в азіатському стилі, подається він теплим. Взагалі в Китаї або В'єтнамі прийнято робити теплі салати, якими можна наїстися замість основного блюда. І, якщо вам стало цікаво, то читайте про те, як приготувати салат з грибів і квасолі.
- Гливи - 170 грам
- Часник - 3 зубчики
- Естрада, гілочка - 1 штука
- Кукурудза консервована - 1 штука (банку)
- Квасоля журавлинна - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Мангольд - 0, 5 пучка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки
- Оливкова олія - 5 чайних ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
У каструлі з товстим дном підігрійте масло. Додайте дрібно нарізану цибулю і часник. Готуйте, помішуючи, 2-4 хвилини, усипавши сіль і перець. Потім влийте воду і очищену квасолю. Доведіть воду до кипіння, а потім варіть квасоля близько 25 хвилин до готовності.
Тим часом на сковороді з розігрітим маслом обсмажте пластинки грибів протягом 2-4 хвилин, помішуючи. Не забудьте додати сіль і перець. За допомогою паперових рушників приберіть зайвий жир.
У каструлю додайте мангольд шматочками. Продовжуйте варити, помішуючи, протягом 5 хвилин. Посоліть і поперчіть інгредієнти.
У мисці змішайте гриби з подрібненим естрагоном і кукурудзою. Додайте до них оцет і трохи масла.
З'єднайте грибну масу з фасолевой, слив воду з каструлі. Теплий салат готовий! Смачного!