Салат з червонокачанної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше взимку салати роблять з тих овочів, які доступні круглий рік. Наприклад, червона капуста входить в число цих овочів. Вона виглядає дуже ошатно і незвично за рахунок свого яскравого кольору.
Обов'язково приготуйте на вечерю смачний вітамінний салатик. У нього входять овочі, які дуже корисні для організму. Він підійде, як до м'ясних страв, так і до рибних. Щоб дізнатися, як приготувати салат з червонокачанної капусти, прочитайте цей нескладний покроковий рецепт.
- Капуста червонокачанна - 750 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Лук червоний - 1-2 штук
- Майонез - 250 мілілітрів
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
Червонокачанну капусту наріжте гострим ножем тоненькою соломкою. Чим вона буде тонше, тим краще. Тоді капуста буде в салаті ніжніша. Нашаткувати капусту можна і за допомогою спеціальної шинкування.
Цибулю очистіть від лушпиння і нарубати на кубики. Для салату краще вибирати солодкий кримський лук або білий салатний, але підійде і звичайний. Тоді його краще замаринувати в оцті на пару хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Томати вимийте і наріжте невеликими шматочками. Якщо ви хочете, можете зняти попередньо з помідорів шкірку. Для цього їх слід обдати окропом, тоді шкурка буде дуже легко чиститься.
Зелень промийте та висушіть. Відмінно підійде мікс зі свіжої петрушки і кропу. Наріжте листочки зелені якомога дрібніше.
Перекладіть всі підготовлені інгредієнти в миску. Заправте салат майонезом. Його можна приготувати самостійно, а можна скористатися покупними. Присолите інгредієнти за смаком і і ретельно перемішайте весь салат.