Салат з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Упевнений, що такий салат вам ще не доводилося куштувати. Звичний салат з ананасами і куркою (грибами) можна замінити більш цікавим рецептом, як приготувати салат з ананасом.
До складу страви крім ананасів входить булгур, який можна замінити пшеницею, кускус, рисом або іншими крупами, а також чорні боби. Якщо боби замочити на ніч, то зваряться вони набагато швидше. Заправку готую на основі соку лайма з додаванням оливкової олії і меду.
- Сік лайма - 3-4 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Манна крупа - 100 грам
- Braai - 1/2 пучка
- Кешью - 1/3 склянки
- Ананас - 300 грам
- Чорні боби - 300 грам
1. Приготування починаю з самого довгого процесу: в воді відварюю боби (про час, вони повинні стати м'якими), також варю булгур. У каструлю насипаю булгур і заливаю його 200 мілілітрами окропу, готую 20-25 хвилин до готовності, потім остуджують.
2. У мисочці змішую сік лайма, оливкова олія, мідь, подрібнений кмин, часниковий порошок.
3. Ананас у мене консервований, дістаю шматочки і нарізаю їх дрібно, підсолені горішки кеш'ю нарізаю крупно, а зелень мою і подрібнюю.
4. У салатник викладаю ананас, чорні боби, горіхи і зелень.
5. Додаю остиглий булгур, заправляю салат соусом і перемішую, за смаком солю.
6. Готовий салат наполягаю кілька хвилин в холодильнику, затем подаю к столу.