Рецепт Салат «ялинка» фото

Салат «ялинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка, Куряче філе, Яйця
Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Салати

Виключно новорічний салат: ошатний, ситний, виглядає доречно тільки на новорічному столі У салаті відмінно збалансовані смаки і кількість інгредієнтів, хоча він і простий за складом.

У цьому салаті найголовніше - зовнішній вигляд, тому ви можете приготувати будь-який салат, який традиційно подають на новорічний стіл у вашій родині. Найголовніше, щоб він тримав форму і не розвалювався-розтікався. Я ж пропоную вам рецепт салату, який я прикрашаю ялинкою Завдяки такому виду салат з'їдається одним з перших: всім хочеться скуштувати такої краси. Розповідаю, як приготувати салат "ялинка" .

1. Насамперед відварюємо яйця і картопля, ну, і куряче філе. З філе можуть бути варіанти: зварити, обсмажити або запекти. А можна взагалі не морочитися і купити копчену курячу грудку. Салат буде смачним все одно

2. Очищаємо зварені і остиглі картопля і яйця, нарізаємо на кубики. Точно так само нарізаємо куряче філе.

3. Очищаємо цибулину і нарізаємо її на дрібні кубики. Викладаємо в сито і обдаємо окропом. Потім ретельно зціджувати рідина, воно нам в салаті не потрібна, інакше салат "попливе" .

4. Консервований ананас нарізаємо на дрібні кубики.

5. Викладаємо в миску нарізані картоплю, цибуля, яйця, ананас, кукурудзу і курку. Додаємо сіль, мелений перець і заправляємо майонезом. Майонез додавайте по ложці, розмішайте і потім знову додайте. За консистенцією салат повинен бути досить густим.

6. А ось тепер починаємо формувати ялинку. Викладаємо салат на плоскому блюді високим конусом: імітуємо форму ялинки. Так як салат досить густий, з цим проблем не повинно бути. Можна згорнути з щільного паперу, оберненої в харчову плівку, конус. Потім щільно набити конус салатом і викласти на блюдо.

7. Займемося оформленням ялинки. З гілочок кропу і петрушки робимо гілки ялинки: встромляємо гілочки зелені по всій поверхні конуса. Потім прикрашаємо ялинку кубиками моркви, перцю, zernami граната. Можна посипати тертим жовтком. Зірочку на верхівку "ялинки" вирізуйте з моркви або болгарського перцю.

От і все, ялинка вбрана - пора до столу


  • Куряче філе - 300 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Яйце - 3 штуки
  • Кукурудза консервована - 3 Ст. Ложки
  • Ананас консервований - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень кропу, петрушки - 70 грам
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець болгарський або морква для декору- 1 штука
У цьому салаті найголовніше - зовнішній вигляд, тому ви можете приготувати будь-який салат, який традиційно подають на новорічний стіл у вашій родині. Найголовніше, щоб він тримав форму і не розвалювався-розтікався. Я ж пропоную вам рецепт салату, який я прикрашаю ялинкою Завдяки такому виду салат з'їдається одним з перших: всім хочеться скуштувати такої краси. Розповідаю, як приготувати салат "ялинка" .

1. Насамперед відварюємо яйця і картопля, ну, і куряче філе. З філе можуть бути варіанти: зварити, обсмажити або запекти. А можна взагалі не морочитися і купити копчену курячу грудку. Салат буде смачним все одно

2. Очищаємо зварені і остиглі картопля і яйця, нарізаємо на кубики. Точно так само нарізаємо куряче філе.

3. Очищаємо цибулину і нарізаємо її на дрібні кубики. Викладаємо в сито і обдаємо окропом. Потім ретельно зціджувати рідина, воно нам в салаті не потрібна, інакше салат "попливе" .

4. Консервований ананас нарізаємо на дрібні кубики.

5. Викладаємо в миску нарізані картоплю, цибуля, яйця, ананас, кукурудзу і курку. Додаємо сіль, мелений перець і заправляємо майонезом. Майонез додавайте по ложці, розмішайте і потім знову додайте. За консистенцією салат повинен бути досить густим.

6. А ось тепер починаємо формувати ялинку. Викладаємо салат на плоскому блюді високим конусом: імітуємо форму ялинки. Так як салат досить густий, з цим проблем не повинно бути. Можна згорнути з щільного паперу, оберненої в харчову плівку, конус. Потім щільно набити конус салатом і викласти на блюдо.

7. Займемося оформленням ялинки. З гілочок кропу і петрушки робимо гілки ялинки: встромляємо гілочки зелені по всій поверхні конуса. Потім прикрашаємо ялинку кубиками моркви, перцю, zernami граната. Можна посипати тертим жовтком. Зірочку на верхівку "ялинки" вирізуйте з моркви або болгарського перцю.

От і все, ялинка вбрана - пора до столу

Схожі рецепти