Рецепт Салат «Петушки» з сухариками фото

Салат «Петушки» з сухариками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Бобові, Сухарики
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

Що приготувати на Новий рік - рік Півня - задаються питанням, напевно, всі господині. Приготуйте смачний салат з сухариками у вигляді півника, прикрасьте їм ваш святковий стіл. Дуже оригінальне блюдо!

Думаю, багатьом з нас святковий новорічний стіл хочеться прикрасити символом року. На прийдешній Новий рік півня можна придумати різні салати у вигляді цієї красивої птиці.

Ось рецепт, як приготувати смачний, ситний і красивий салат "петушок" з сухариками. Сухарики додавати в салат краще в самому кінці, щоб вони не розмокнули і залишилися хрусткими. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Горбуша консервована - 1 штука (банку)
  • Яйця - 3 штуки
  • Огірок - 2 штуки
  • Хліб - 2 скибочки
  • Зелений горошок - 200 грам (свіжозамороженої)
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
  • Масло рослинне - 75 мілілітрів
  • Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець солодкий - 2 штуки (червоний, жовтий)
  • Зерна граната - 10 штук (для прикраси)
салат
Одне яйце наріжте кубиками. Решта розділіть на жовток і білок. Натріть їх на дрібній тертці.
салат
Петрушку, кріп і зелена цибуля подрібніть.
салат
Вистелити овальну (круглу) миску харчовою плівкою, викладіть салат, гарненько притисніть.
салат
Викладіть зверху білок і жовток, імітуючи оперення.
салат
Викладіть зелена цибуля і перець, нарізаний соломкою, у вигляді хвоста. З червоного перцю виріжте дзьоб, гребінець і ніжки. Для очі і оперення використовуйте зерна граната.

Схожі рецепти