Салат «Петушки» з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Що приготувати на Новий рік - рік Півня - задаються питанням, напевно, всі господині. Приготуйте смачний салат з сухариками у вигляді півника, прикрасьте їм ваш святковий стіл. Дуже оригінальне блюдо!
Думаю, багатьом з нас святковий новорічний стіл хочеться прикрасити символом року. На прийдешній Новий рік півня можна придумати різні салати у вигляді цієї красивої птиці.
Ось рецепт, як приготувати смачний, ситний і красивий салат "петушок" з сухариками. Сухарики додавати в салат краще в самому кінці, щоб вони не розмокнули і залишилися хрусткими. Приємних вам клопоту на кухні!
- Горбуша консервована - 1 штука (банку)
- Яйця - 3 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Хліб - 2 скибочки
- Зелений горошок - 200 грам (свіжозамороженої)
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Масло рослинне - 75 мілілітрів
- Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець солодкий - 2 штуки (червоний, жовтий)
- Зерна граната - 10 штук (для прикраси)
Одне яйце наріжте кубиками. Решта розділіть на жовток і білок. Натріть їх на дрібній тертці.
Петрушку, кріп і зелена цибуля подрібніть.
Вистелити овальну (круглу) миску харчовою плівкою, викладіть салат, гарненько притисніть.
Викладіть зверху білок і жовток, імітуючи оперення.
Викладіть зелена цибуля і перець, нарізаний соломкою, у вигляді хвоста. З червоного перцю виріжте дзьоб, гребінець і ніжки. Для очі і оперення використовуйте зерна граната.