Салат «Петушки» з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.
Що приготувати на Новий рік - рік Півня - задаються питанням, напевно, всі господині. Приготуйте смачний салат з сухариками у вигляді півника, прикрасьте їм ваш святковий стіл. Дуже оригінальне блюдо!
Опис приготування:
Думаю, багатьом з нас святковий новорічний стіл хочеться прикрасити символом року. На прийдешній Новий рік півня можна придумати різні салати у вигляді цієї красивої птиці.
Ось рецепт, як приготувати смачний, ситний і красивий салат"Петушок" з сухариками. Сухарики додавати в салат краще в самому кінці, щоб вони не розмокнули і залишилися хрусткими. Приємних вам клопоту на кухні!
- Горбуша консервована - 1 штука (банку)
- Яйця - 3 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Хліб - 2 скибочки
- Зелений горошок - 200 грам (свіжозамороженої)
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Масло рослинне - 75 мілілітрів
- Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець солодкий - 2 штуки (червоний, жовтий)
- Зерна граната - 10 штук (для прикраси)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відваріть яйця круто, свіжозамороженої зелений горошок розморозити при кімнатній темпертура.
Черствий хліб наріжте на дрібні кубики (брусочки), підсушіть в духовці до рум'яної при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.
З горбуші злийте сік (сік не виливайте! ), розм'якшіть рибку виделкою.
Одне яйце наріжте кубиками. Решта розділіть на жовток і білок. Натріть їх на дрібній тертці.
Огірок наріжте дрібними кубиками.
Петрушку, кріп і зелена цибуля подрібніть.
Перемішайте всі інгредієнти. Для заправки змішайте сік від консервованої горбуші, рослинна олія, гірчицю, лимонний сік і сіль. Заправте цією сумішшю салат, перемішайте.
Вистелити овальну (круглу) миску харчовою плівкою, викладіть салат, гарненько притисніть.
Накрийте миску блюдом для сервірування, переверніть салат, зніміть харчову плівку. Сформуйте голову і тулуб півника.
Викладіть зверху білок і жовток, імітуючи оперення.
Для хвоста перець наріжте довгою соломкою.
Викладіть зелена цибуля і перець, нарізаний соломкою, у вигляді хвоста. З червоного перцю виріжте дзьоб, гребінець і ніжки. Для очі і оперення використовуйте зерна граната.
Смачного!