Салат «мімоза» з горбушей
(покроковий рецепт з фото)
Салат "мімоза" - найсмачніший рибний салат, улюблений усіма. Найчастіше його роблять з тунцем, але я раджу спробувати салат "мімоза" з горбушей. Виходить навіть смачніше!
Горбуші - моя улюблена риба. Я часто готую її і в сирому вигляді. Але і в консервованому вона не менш корисна і смачна. У горбуші міститься багато білків, необхідних людському організму. Вітаміни груп А і В. А так же елементи, містяться в кожній рибі, цинк, фосфор, калій. Риба обов'язково повинна входити в раціон! Її можна використовувати в супах, в гарячих стравах, і в таких прекрасних святкових салатах, як салат "мімоза" з горбушей. Думаю, я вас уже переконав, можна перейти до приготування.
1. Почнем з того, що зваримо моркву, картопля і яйця. Овочі краще варити в мундирі. Зваріть, і відставте в сторону остуджувати.
2. Поки овочі та яйця остигають, почистіть і дрібно нарубати ріпчасту цибулю. Якщо ви хочете позбутися від гіркоти лука, залийте його окропом на десять хвилин.
3. Горбушу дістаньте з консервної банки. Воду краще злити. Викладіть рибу в чашку і розімніть вилкою.
4. Переконайтеся, що яйця і овочі охололи. Чисті яйця, одягли білки від жовтків. Спочатку натріть жовтки на дрібній тертці, потім в окрему чашку натріть білки на крупній.
5. Почистіть картоплю і моркву. Натріть їх теж в різні чашки на дрібній тертці.
6. Приготуйте салатницю. Першим шаром буде горбуша.
7. Викладіть горбушу, посипте цибулею і акуратно змастіть цибулю майонезом. Мало хто Лейте, краще добре розмазати одну столову ложку майонезу.
8. Другим шаром буде картопля. Ні в якому разі не подрібнюйте картопля блендером або міксером. Нам необхідний розсипчастий тертий картопля, а підручними засобами ви перетворите його в пюре. Рівне розподіліть шар картоплі і змастіть майонезом.
9. Зверху картоплі йде морква. Теж змащуємо.
10. Тепер білки. На білки покладіть побільше майонезу. Зробимо композицію.
11. Викладіть гілочки петрушки без листочків. Зверху, з боку де повинні бути листочки, засипте гілочки тертими жовтками. Вийде кущ мімози. Дуже красиво.
Ось у вас і вийшов дивовижний і красиво прикрашений салат "мімоза" з горбушей! Пробуйте і насолоджуйтеся.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервована горбуша - 200 грам
- Гілочки петрушки - 1-2 штук
1. Почнем з того, що зваримо моркву, картопля і яйця. Овочі краще варити в мундирі. Зваріть, і відставте в сторону остуджувати.
2. Поки овочі та яйця остигають, почистіть і дрібно нарубати ріпчасту цибулю. Якщо ви хочете позбутися від гіркоти лука, залийте його окропом на десять хвилин.
3. Горбушу дістаньте з консервної банки. Воду краще злити. Викладіть рибу в чашку і розімніть вилкою.
4. Переконайтеся, що яйця і овочі охололи. Чисті яйця, одягли білки від жовтків. Спочатку натріть жовтки на дрібній тертці, потім в окрему чашку натріть білки на крупній.
5. Почистіть картоплю і моркву. Натріть їх теж в різні чашки на дрібній тертці.
6. Приготуйте салатницю. Першим шаром буде горбуша.
7. Викладіть горбушу, посипте цибулею і акуратно змастіть цибулю майонезом. Мало хто Лейте, краще добре розмазати одну столову ложку майонезу.
8. Другим шаром буде картопля. Ні в якому разі не подрібнюйте картопля блендером або міксером. Нам необхідний розсипчастий тертий картопля, а підручними засобами ви перетворите його в пюре. Рівне розподіліть шар картоплі і змастіть майонезом.
9. Зверху картоплі йде морква. Теж змащуємо.
10. Тепер білки. На білки покладіть побільше майонезу. Зробимо композицію.
11. Викладіть гілочки петрушки без листочків. Зверху, з боку де повинні бути листочки, засипте гілочки тертими жовтками. Вийде кущ мімози. Дуже красиво.
Ось у вас і вийшов дивовижний і красиво прикрашений салат "мімоза" з горбушей! Пробуйте і насолоджуйтеся.