Рецепт Салат «мімоза» з горбушей фото

Салат «мімоза» з горбушей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Салат "мімоза" - найсмачніший рибний салат, улюблений усіма. Найчастіше його роблять з тунцем, але я раджу спробувати салат "мімоза" з горбушей. Виходить навіть смачніше!

Горбуші - моя улюблена риба. Я часто готую її і в сирому вигляді. Але і в консервованому вона не менш корисна і смачна. У горбуші міститься багато білків, необхідних людському організму. Вітаміни груп А і В. А так же елементи, містяться в кожній рибі, цинк, фосфор, калій. Риба обов'язково повинна входити в раціон! Її можна використовувати в супах, в гарячих стравах, і в таких прекрасних святкових салатах, як салат "мімоза" з горбушей. Думаю, я вас уже переконав, можна перейти до приготування.

1. Почнем з того, що зваримо моркву, картопля і яйця. Овочі краще варити в мундирі. Зваріть, і відставте в сторону остуджувати.

2. Поки овочі та яйця остигають, почистіть і дрібно нарубати ріпчасту цибулю. Якщо ви хочете позбутися від гіркоти лука, залийте його окропом на десять хвилин.

3. Горбушу дістаньте з консервної банки. Воду краще злити. Викладіть рибу в чашку і розімніть вилкою.

4. Переконайтеся, що яйця і овочі охололи. Чисті яйця, одягли білки від жовтків. Спочатку натріть жовтки на дрібній тертці, потім в окрему чашку натріть білки на крупній.

5. Почистіть картоплю і моркву. Натріть їх теж в різні чашки на дрібній тертці.

6. Приготуйте салатницю. Першим шаром буде горбуша.

7. Викладіть горбушу, посипте цибулею і акуратно змастіть цибулю майонезом. Мало хто Лейте, краще добре розмазати одну столову ложку майонезу.

8. Другим шаром буде картопля. Ні в якому разі не подрібнюйте картопля блендером або міксером. Нам необхідний розсипчастий тертий картопля, а підручними засобами ви перетворите його в пюре. Рівне розподіліть шар картоплі і змастіть майонезом.

9. Зверху картоплі йде морква. Теж змащуємо.

10. Тепер білки. На білки покладіть побільше майонезу. Зробимо композицію.

11. Викладіть гілочки петрушки без листочків. Зверху, з боку де повинні бути листочки, засипте гілочки тертими жовтками. Вийде кущ мімози. Дуже красиво.

Ось у вас і вийшов дивовижний і красиво прикрашений салат "мімоза" з горбушей! Пробуйте і насолоджуйтеся.

  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервована горбуша - 200 грам
  • Гілочки петрушки - 1-2 штук
Горбуші - моя улюблена риба. Я часто готую її і в сирому вигляді. Але і в консервованому вона не менш корисна і смачна. У горбуші міститься багато білків, необхідних людському організму. Вітаміни груп А і В. А так же елементи, містяться в кожній рибі, цинк, фосфор, калій. Риба обов'язково повинна входити в раціон! Її можна використовувати в супах, в гарячих стравах, і в таких прекрасних святкових салатах, як салат "мімоза" з горбушей. Думаю, я вас уже переконав, можна перейти до приготування.

1. Почнем з того, що зваримо моркву, картопля і яйця. Овочі краще варити в мундирі. Зваріть, і відставте в сторону остуджувати.

2. Поки овочі та яйця остигають, почистіть і дрібно нарубати ріпчасту цибулю. Якщо ви хочете позбутися від гіркоти лука, залийте його окропом на десять хвилин.

3. Горбушу дістаньте з консервної банки. Воду краще злити. Викладіть рибу в чашку і розімніть вилкою.

4. Переконайтеся, що яйця і овочі охололи. Чисті яйця, одягли білки від жовтків. Спочатку натріть жовтки на дрібній тертці, потім в окрему чашку натріть білки на крупній.

5. Почистіть картоплю і моркву. Натріть їх теж в різні чашки на дрібній тертці.

6. Приготуйте салатницю. Першим шаром буде горбуша.

7. Викладіть горбушу, посипте цибулею і акуратно змастіть цибулю майонезом. Мало хто Лейте, краще добре розмазати одну столову ложку майонезу.

8. Другим шаром буде картопля. Ні в якому разі не подрібнюйте картопля блендером або міксером. Нам необхідний розсипчастий тертий картопля, а підручними засобами ви перетворите його в пюре. Рівне розподіліть шар картоплі і змастіть майонезом.

9. Зверху картоплі йде морква. Теж змащуємо.

10. Тепер білки. На білки покладіть побільше майонезу. Зробимо композицію.

11. Викладіть гілочки петрушки без листочків. Зверху, з боку де повинні бути листочки, засипте гілочки тертими жовтками. Вийде кущ мімози. Дуже красиво.

Ось у вас і вийшов дивовижний і красиво прикрашений салат "мімоза" з горбушей! Пробуйте і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти