Рецепт Салат «мімоза» (варіант зі шпротами) фото

Салат «мімоза» (варіант зі шпротами)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Шпроти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

На святковому столі цей салатик буде напевно дуже до речі. Простий, але при цьому досить ситний, апетитний і дійсно смачний. Пропоную на замітку цікаву варіацію знаменитого рецепта.

З тунцем, горбушей або сардиною ви напевно хоча б раз пробували це блюдо. Я ж хочу запропонувати вам спробувати повторити цю ідею, як приготувати салат "мімоза", варіант зі шпротами недорогий і досить вдалий. Порційне оформлення підійде для святкового столу, на кожен день можна зібрати блюдо в салатник.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Консервовані шпроти - 1 штука
  • Сіль, перець, майонез, зелень - За смаком
1
Картопля, морква і яйця потрібно відварити, остудити і очистити.
2
Натріть на тертці моркву, картопля, білки окремо від жовтків.
3
Подрібніть цибулю, обдайте його окропом і обсушити. Можна при бажанні замаринувати його.
4
На дно викладіть частина картоплі, змастіть майонезом і присипте сіллю.
5
Додайте цибулю і трохи зелені. Наступним шаром викладіть моркву і трохи розім'ятих виделкою шпрот.
6
Повторіть шари: картопля, цибуля, морква, шпроти, білки. Кожен шар Перемащуємо за смаком майонезом.
7
Прикрасьте салат подрібненим жовтком і приберіть в холодильник на годину-дві, щоб він просочився.

Схожі рецепти