Салат «мімоза» (варіант зі шпротами)
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі цей салатик буде напевно дуже до речі. Простий, але при цьому досить ситний, апетитний і дійсно смачний. Пропоную на замітку цікаву варіацію знаменитого рецепта.
З тунцем, горбушей або сардиною ви напевно хоча б раз пробували це блюдо. Я ж хочу запропонувати вам спробувати повторити цю ідею, як приготувати салат "мімоза", варіант зі шпротами недорогий і досить вдалий. Порційне оформлення підійде для святкового столу, на кожен день можна зібрати блюдо в салатник.
- Яйце - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1-2 штук
- Консервовані шпроти - 1 штука
- Сіль, перець, майонез, зелень - За смаком
1
Картопля, морква і яйця потрібно відварити, остудити і очистити.
2
Натріть на тертці моркву, картопля, білки окремо від жовтків.
3
Подрібніть цибулю, обдайте його окропом і обсушити. Можна при бажанні замаринувати його.
4
На дно викладіть частина картоплі, змастіть майонезом і присипте сіллю.
5
Додайте цибулю і трохи зелені. Наступним шаром викладіть моркву і трохи розім'ятих виделкою шпрот.
6
Повторіть шари: картопля, цибуля, морква, шпроти, білки. Кожен шар Перемащуємо за смаком майонезом.
7
Прикрасьте салат подрібненим жовтком і приберіть в холодильник на годину-дві, щоб він просочився.