Салат «Гранатовий браслет»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "гранатовий браслет" - вельми трудомістка блюдо, але результат того вартий. Кожен, хто його приготує, оцінить салат не тільки за зовнішні якості і оформлення, але і за дивовижний смак.
У всі часи салат "гранатовий браслет" вважався одним з головних на святковому столі. Готувати його можна з яловичини, курки або індички. Поєднання буряка, овочів, м'яса і граната - дивовижне! В результаті - смачний і корисний салат в незвичайному оформленні. Для презентації обов'язково використовується стакан або інша кругла форма (в кінці формування салату форму потрібно прибрати).
- Куряче філе - 2 штуки
- Картопля - 2-3 штуки
- Буряк - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Гранат - 1 штук
- Яйця - 3 штуки
- Майонез - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Салат "гранатовий браслет" можна готувати з яловичини, а можна з курки або індички. Обидва варіанти дуже гарні. Я вирішила приготувати з курячого філе, щоб салат був більш ніжним. Заздалегідь потрібно відварити яйця і овочі. Поки вони будуть варитися, можна очистити і підготувати гранат.
2. Філе нарізаємо дрібними кубиками або соломкою (як більше любите), приправляем і відправляємо смажитися до готовності. Якщо використовуєте яловичину, то її потрібно тільки відварити до готовності.
3. Якщо не любите кислоту, то візьміть турецька гранат - у нього рожеві зерна і він дуже солодкий. З курячим філе - ідеальне поєднання.
4. Обсмажене м'ясо має добре охолонути і тільки після цього починаємо формувати наш салат.
5. Беремо блюдо і в середину ставимо склянку (в кінці ми його приберемо і вийде красиву каблучку). Першим шаром викладаємо терту картоплю і промазуємо майонезом.
6. Частина буряків змішуємо з майонезом і викладаємо на картоплю.
7. Наступний шар - терта відварна морква.
8. Далі - нарізана готова курка і знову шар майонезу.
9. Наступний шар - терті яйця і майонез.
10. Останній шар - натерта відварений буряк і майонез.
11. Оформляємо зернами граната і витягуємо склянку.
12. Прикрашаємо зеленню і даємо салату настоятися.