Салат «царський» з ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане поєднання морських продуктів в воістину царському салаті. Ошатний і багатий салат стане перлиною вашого святкового столу. Любителі морепродуктів його гідно оцінять.
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати салат "царський" з ікрою. Цей салат часто вже не приготуєш, але раз на рік побалувати себе можна. Ось і я на Новий рік готую цей дивовижно смачний салат, щоб відчути себе якщо не царем, то хоча б наближеним до царського столу. Рецепт приготування царського салату з ікрою простий, але інгредієнти для нього не завжди знайдуться в нашому холодильнику. Приготуйте цей салат на улюблене свято, і він стане прикрасою вашого столу.
- Креветки дрібні - 250 грам
- Кальмари - 200 грам
- Крабове м'ясо - 200 грам (крабові палички)
- Твердий сир - 150 грам
- Червона ікра - 4 Ст. Ложки
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Часник - 1 зубчик
- Яйце варене - 2-3 штук
Насамперед нам необхідно зварити кальмари. Для цього в киплячу і підсолену воду поміщаємо тушку кальмара і варимо приблизно 3-5 хвилин. Можна додати у воду перець горошком і лавровий лист. Відварені кальмари остудити і наріжемо соломкою.
Точно так же відваром креветки. Перекладіть їх в киплячу воду і варіть хвилин 5. Для ніжного запаху креветок додаємо пару штук лаврового листа. Креветок теж потрібно дати охолонути, а потім - очистити їх.
Якщо не знайшли крабове м'ясо, можна використовувати звичайні крабові палички. Але салат адже у нас "царський", тому постарайтеся не заміняти краби на палички.
Часник можна подрібнити через прес або ж на дрібній тертці.
Твердий сир потремо на крупній тертці.
Не забуваємо дістати ікру з холодильника.
Тепер нам необхідно змішати всі інгредієнти, крім ікри, і заправити салат майонезом. Можна не полінуватися і приготувати майонез самому - це не так вже й складно. Красиво розрізати варені яйця і наповнити їх ікрою, викласти на салат.