Рогалики з маком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рогаликів з маком.
Кількість порцій: 35
- Сухі дріжджі - 7 грам (для тіста:)
- Молоко - 175 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Олія - 170 грам (розм'якшити)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 140 грам (для заповнення:)
- Вода - 200 мілілітрів (гаряча)
- Макове насіння - 250 грам
- Сушеної лимонно цедри - 1, 5 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука (для обмазки випічки)
Перемішайте дріжджі, тепле молоко і цукор в мисці.
У велику миску пересипте борошно, сіль і масло, додайте дріжджову суміш.
Руками або міксером перемішайте інгредієнти поки тісто не стане еластичним. Сформуйте кулю. Потім накрийте чистим рушником і дайте відпочити протягом години або поки воно не підніметься в два рази.
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Залийте цукрову пудру гарячою водою. Помішуйте поки не розчиниться весь цукор.
Потім додайте зерна маку, лимонну цедру і екстракт ванілі. Гарненько перемішайте і готово.
Увімкніть духовку розігріватися (175 ° С) і підготуйте лист, застеливши його пергаментним папером. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і поділіть тісто на 4 рівні частини.
Візьміть одну частину. І розкачайте в коло діаметром 25 см.
Porež'te на 8 однакових частин.
Покладіть 2 ç.l. На край трикутника.
І скачайте рогалик, притисніть кінчики. Залиште підніматися рогалики протягом 10-15 хвилин.
Перекладіть на деко і змастіть злегка збитим яйцем.
Випікайте в перебігу 16 хвилин.
Рогалики готові. Смачного.