Рисова каша в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Рисова каша, приготована в мультиварці, виходить чудово ніжної. Рис розварюється і стає м'яким, але при цьому не втрачає смаку і корисних якостей. Читайте простий рецепт з фото.
Рисова каша популярна в багатьох кухнях світу. У Східному Середземномор'ї її подають як гарнір, в Китаї їдять на сніданок з квашеною капустою або редькою, а в Індії з рисової каші роблять дуже солодкий десерт. У Росії зварена на молоці рисова каша здавна вважається корисним і смачним блюдом. Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування рисової каші в мультиварці.
- Мал - 350 грам
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
Ретельно промийте рис в холодній проточній воді (також рис можна попередньо замочити в теплій воді на 20).
У чашу мультиварки засипте промитий рис і влийте молоко. Додайте масло, цукор і сіль, ретельно все перемішайте.
Увімкніть мультиварку і виберіть режим "молочна каша" . Поставте таймер на 60 хвилин.
Після звукового сигналу, відкрийте кришку і добре перемішайте кашу. Потім знову закрийте кришку і дайте каші настоятися протягом 30 хвилин.
Готову кашу розкладіть по тарілках. Можна додати топлене масло, мед або варення. Смачного!