Риба з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто недооцінює корисність і значимість рису в раціоні. Він використовується для різних страв: для гарнірів, для супів, як начинка для випічки. А тут я розповім, як приготувати рибу з рисом.
Сьогодні приготую своєрідну паелью з рибою, варіацію національного іспанського страви. Її готують з морепродуктами, з м'ясом або овочами. Від самого початку і до кінця готую все в одному посуді. Можна приготувати страву заздалегідь і просто розігрівати в мікрохвильовій печі.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4 зубчики
- Лук-пориста - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Зелений горошок - 0, 5 склянки
- Томат - 1 штука
- Мал - 1, 5 склянки
- Вода - 3, 5-4 склянки
- Шафран - 1 щіпка
- Паприка - 1-2 чайних ложок
- Петрушка - 1 пучок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Тілапія - 2 штуки (філе)
1
У каструлю викладіть вершкове масло і розтопіть його, додайте оливкову олію. Очистіть і подрібніть часник, цибуля, потім викладіть їх в каструлю. Додайте заморожений горошок, подрібнені томати, перемішайте.
2
Промийте рис і викладіть його в каструлю, влийте 2, 5 склянки води, додайте шафран, сіль, чорний мелений перець, лимонний сік, паприку і половину пучка подрібненої петрушки.
3
Накрийте каструлю кришкою і готуйте на середньому вогні 15 хвилин, потроху додавайте води, якщо здається, що рис сухий.
4
Філе тілапії вимийте і розріжте великими шматочками. Натріть рибу сумішшю солі і перцю, викладіть на рис.
5
Закрийте каструлю кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 8 хвилин, потім дістаньте каструлю і переверніть рибу, запікайте ще стільки ж.
6
Готову страву прикрасьте петрушкою, лаймом і полийте лимонним соком.