Риба у фользі
(покроковий рецепт з фото)
У фользі можна приготувати будь-яку рибу. Вона ніколи не буде сухою, так як фактично запікається у власному соку. Відмінно для цього рецепта підійде скумбрія. Вона соковита і жирна.
Дуже смачною і ароматною виходить риба, якщо її запікати у фользі в духовці. Також таким чином можна приготувати рибку на грилі або на мангалі. Тоді вона буде мати легкий запах диму, а її смак стане ще пікантні. Щоб дізнатися, як приготувати рибу у фользі, прочитайте цей рецепт.
- Скумбрія - 1 штука
- Йогурт - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 1/2 штуки
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль морська - За смаком
Скумбрію необхідно розморозити, якщо вона була замороженою. Потім ретельно вимийте її, відріжте рибі голову, розпоровши черевце, попатраєте всі нутрощі. Потім ще раз промийте рибу і обсушити її паперовими рушниками.
На боці риби зробіть кілька косих надрізів за допомогою гострого ножа. Потім переверніть скумбрію і повторіть все ще раз.
Вимийте апельсин, обсушити його і розріжте навпіл. З однієї половинки зніміть цедру і вичавіть з неї сік.
Тепер приготуйте соус-маринад для риби. У невеликій піалках змішайте натуральний несолодкий йогурт з цедрою і соком апельсина. Потім додайте в нього мелений перець і сіль, ретельно все перемішайте.
Змастіть фольгу, складену в декілька разів, маслом. Потім викладіть в неї рибу, полийте приготованим соусом, загорніть у фольгу. Покладіть рибу на деко, ґрати або в форму для запікання. Запікайте скумбрію в духовці при температурі двісті градусів сорок хвилин.