Рецепт Риба у фользі фото

Риба у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Фрукти , Апельсин , Скумбрія
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У фользі можна приготувати будь-яку рибу. Вона ніколи не буде сухою, так як фактично запікається у власному соку. Відмінно для цього рецепта підійде скумбрія. Вона соковита і жирна.

Опис приготування:

Дуже смачною і ароматною виходить риба, якщо її запікати у фользі в духовці. Також таким чином можна приготувати рибку на грилі або на мангалі. Тоді вона буде мати легкий запах диму, а її смак стане ще пікантні. Щоб дізнатися, як приготувати рибу у фользі, прочитайте цей рецепт.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Йогурт - 3 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1/2 штуки
  • Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль морська - За смаком
риба у фользі - фото крок 1
Скумбрію необхідно розморозити, якщо вона була замороженою. Потім ретельно вимийте її, відріжте рибі голову, розпоровши черевце, попатраєте всі нутрощі. Потім ще раз промийте рибу і обсушити її паперовими рушниками.
риба у фользі - фото крок 2
На боці риби зробіть кілька косих надрізів за допомогою гострого ножа. Потім переверніть скумбрію і повторіть все ще раз.
риба у фользі - фото крок 3
Вимийте апельсин, обсушити його і розріжте навпіл. З однієї половинки зніміть цедру і вичавіть з неї сік.
риба у фользі - фото крок 4
Тепер приготуйте соус-маринад для риби. У невеликій піалках змішайте натуральний несолодкий йогурт з цедрою і соком апельсина. Потім додайте в нього мелений перець і сіль, ретельно все перемішайте.
риба у фользі - фото крок 5
Змастіть фольгу, складену в декілька разів, маслом. Потім викладіть в неї рибу, полийте приготованим соусом, загорніть у фольгу. Покладіть рибу на деко, ґрати або в форму для запікання. Запікайте скумбрію в духовці при температурі двісті градусів сорок хвилин.

Схожі рецепти