Риба начинена кашею
(покроковий рецепт з фото)
На святковий або навіть щоденний стіл пропоную вам відмінний варіант простого, корисного, красивого і дуже смачної страви. Перед вами риба, начинена кашею в домашніх умовах.
Такий рецепт приготування риби, начиненою кашею, - це відмінна база, яка прекрасно підлаштовується під смаки кожного. Використовувати можна абсолютно будь-яку рибку, а вже в начинку піде всяка улюблена каша з різноманітними добавками. Це гарне, ситне і дуже апетитне блюдо для всієї родини.
- Короп - 1 штука (або інша риба за смаком)
- Каша - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 2 штуки (по бажанню)
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Візьміть свіжу рибку, яка вам до душі. Акуратно очистіть її, видаліть нутрощі і голову, вимийте як слід під проточною водою.
2. Паралельно поставте варитися кашу і при бажанні 2-3 яйця для начинки. А тим часом можна натерти сумішшю солі і перцю рибку з усіх боків.
3. Очистіть, подрібніть цибулину, надішліть її на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажте до золотистого кольору. Потім перекладіть туди гречку (а саме вона використовується в цьому рецепті приготування риби, начиненою кашею) і нарізані кубиками яйця. Все як слід перемішайте, при бажанні додайте спеції.
4. Акуратно помістіть готову начинку в черевце. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, паралельно включіть її.
5. Обсмажте рибу на середньому вогні до появи золотистої скоринки з двох сторін, а потім перекладіть на деко. Надішліть її в духовку на 10-15 хвилин.
6. Після цього дістаньте деко, зверху (на рибу) викладіть сметану. При бажанні можна використовувати майонез, можна навіть присипати дрібкою сиру, наприклад. Знову відправте лист в духовку, запікайте до готовності.
7. Ось таке апетитне і дуже смачна страва виходить. При бажанні можна прикрасити його овочами або свіжою зеленню, наприклад.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!