Рецепт запіканки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Ламаєте голову над приготуванням вечері? Спробуйте рецепт запіканки з м'ясом. Такий порції інгредієнтів вистачить на 4-5 дорослих людини. Продукти прості і доступні, купити їх можна в будь-якому магазині.
Зробити запіканку з м'ясом і локшиною дуже просто. Локшину попередньо потрібно відварити і злити воду. Потім готується м'ясо і всі інгредієнти шарами викладаються в форму.
Якщо не з'їли всю запіканку, то накрийте її плівкою або перекладіть в контейнер і зберігайте в холодильнику.
- Локшина - 250-300 грам
- Яловичина - 500 грам
- Томатний соус - 450 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком (чорний мелений перець, італійські трави)
- Вершковий сир - 120 грам
- Крем - 1 Склянка
- Зелена цибуля - За смаком
- Чеддер - 150-200 грам
1
Насамперед відваріть локшину в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин після закипання, потім відкиньте на друшляк.
2
Вимийте м'ясо і перекрутити його в фарш. Очистіть часник і наріжте його дрібно.
3
Розігрійте сковороду і викладіть часник, обсмажте його 1 хвилину і додайте фарш, потім влийте томатний соус і перемішайте.
4
До м'яса за смаком викладіть все спеції, сіль, ще раз перемішайте і відставте в сторону.
5
Викладіть у форму для запікання локшину, потім - м'ясо та розподіліть по всій формі.
6
Змішайте вершковий сир і сметану, додайте подрібнену зелену цибулю, викладіть суміш поверх м'ясного шару.
7
Посипте запіканку твердим сиром і відправте в розігріту до 170-180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
8
Подавайте запіканку відразу або почекайте до охолодження. Смачного!