Рецепт печива без маргарину
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі рецепт печива без маргарину. Замість маргарину будемо використовувати вершкове масло, а готові печеньки покриємо смачною мигдальної глазур'ю. Красива і смачна випічка.
Рецепт дуже простий, але якщо вибрати красиві формочки і не полінуватися пофарбувати глазур харчовим барвником, то ви можете отримати дуже гарне печиво, яке цілком підійде для прикраси святкового столу. А якщо хочете полегшити собі завдання, просто купите готову різнокольорову глазур.
- Борошно - 360 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 220 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Насіння ванілі - 1 штука (з однієї палички ванілі)
- Цукрова пудра - 120 грам (для глазурі)
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки (для глазурі)
- Мигдальний екстракт - 0, 5 чайних ложки (для глазурі)
- Кукурудзяний сироп - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
- Харчовий барвник - За смаком (для глазурі)
Холодне масло з'єднайте в чаші міксера з цукром і добре перемішайте.
Додайте яйце, насіння і екстракт ванілі. Потім введіть борошно і розпушите. Все вимісити.
Перенесіть тісто на стіл і розкачати його в пласт близько 3-4 мм. Виріжте печеньки формочками.
Печиво викладіть на деко з пекарської папером і надішліть в морозильник на 10 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте печиво хвилин 10-12.
Для глазурі змішайте всі інгредієнти в одній мисці і перетворите в однорідну масу. Перемістіть в кондитерський шприц.
Готове печиво остудіть і покрийте глазур'ю, за бажанням додавши в неї барвники.
Дайте глазурі застигнути і подавайте печиво.