Рагу зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рагу зі свининою, гарбузом та овочами здатний здивувати своїм смаком навіть справжніх гурманів. Завдяки томлінню в духовці, блюдо виходить дивовижним, - дуже ніжним і соковитим.
Варіантів приготування рагу зі свининою в домашніх умовах існує чимало. Головний секрет цієї страви - додавати улюблені інгредієнти в приблизно однакових пропорціях. Гарбуз дивно поєднується з м'ясом, так що обов'язково варто спробувати такий варіант. Втім, завжди можна коригувати інгредієнти за смаком.
- Свинина - 800 грам
- Гарбуз - 800 грам (можна замінити картоплею)
- Цибулина - 1-2 штук
- Зелений горошок - 200 грам
- Кукурудза - 200 грам
- Солодкий перець - 200 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Томатний соус - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вода або бульйон - 300-350 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Каррі - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
1. Насамперед потрібно зайнятися м'ясом. Свинину вимити, просушити трохи і нарізати невеликими шматочками.
2. Рецепт приготування рагу зі свининою передбачає попередню обжарку інгредієнтів. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди м'ясо і на сильному вогні обсмажити до появи легкої скоринки.
3. Гарбуз (або картопля) очистити і нарізати невеликими кубиками такого ж розміру, як і м'ясо.
4. На окремій сковороді розігріти трохи олії і обсмажити злегка гарбуз. Для 3 хвилини до зняття зі сковороди свинину і гарбуз злегка посолити, поперчити і при бажанні додати дрібку каррі.
5. Цибулину очистити і подрібнити.
6. Коли м'ясо обсмажиться, його можна відразу розкласти по горщикам. Також рагу можна готувати в сотейнику з товстим дном.
7. Цибулину можна обсмажити на окремій сковороді або тієї, на якій смажилося м'ясо.
8. Часник очистити і подрібнити. Додати до цибулі і обсмажити ще пару хвилин. Тим часом очистити і нарізати солодкий перець. Додати на сковороду перець, горошок і кукурудзу (можна використовувати свіжі овочі, консервовані або заморожені). Все ретельно перемішати.
9. Посолити і поперчити овочі за смаком. Додати воду або бульйон і довести до кипіння.
10. У горщик зверху м'яса викласти обсмажену гарбуз.
11. Потім розкласти овочі з бульйоном. При бажанні можна додати лавровий листочок в кожен горщик. Накрити кришками і відправити в духовку. Рагу зі свининою в домашніх умовах можна подавати прямо в горщиках, присипавши свіжою зеленню.