Пюре з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте дитячі пюре? Особливо з яблук! Я завжди намагалася хоч трошки "поцупити" у маленькой сестрички. Вкуснятина! А здоба з пюре? Пальчики оближеш! Пропоную приготувати пюре з яблук на зиму.
Цей смачний дитячий і дорослий десерт приготувати дуже просто. Яблука в пюре зберігають свій смак і велику частку вітамінів. Таку заготовку можна використовувати для начинки для пирогів і булочок. Особливо швидко можна приготувати конвертики з листкового тіста з пюре з яблук. Покроковий рецепт, як приготувати пюре з яблук на зиму дивіться нижче.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
1. Підготуйте всі інгредієнти. Яблука вимийте.
2. Очистіть їх від шкірки, видаліть пошкоджені місця і насіннєві коробочки. Наріжте кубиками.
3. Нарізані яблука залийте водою, додайте цукор, перемішайте. Доведіть до кипіння. На повільному вогні варите протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
4. Варення зніміть з вогню. Розімніть яблука товкачем або пробийте занурювальним блендером до пюреобразного стану.
5. Гаряче яблучне пюре розкладіть в стерилізовані банки (краще - невеликого розміру). Прикрийте кришками і простерилизуйте протягом 10 хвилин. Потім загорніть. Пюре з яблук на зиму готове! Зберігайте цю смакоту в темному прохолодному місці.