Пюре із слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині компот взимку п'ють тільки вишневий, тому з фруктів найчастіше я роблю пюре. Ще це зручно тим, що не потрібно багато місця для зберігання, як для компоту. Ось вам рецепт, як приготувати пюре зі слив!
Така закаточка на зиму любима в моїй родині, тому рецепт, як приготувати пюре зі слив на зиму, я застосовую на практиці щорічно. Вам раджу спробувати хоча б раз, цілком імовірно, що у вашому будинку ці ласощі приживеться так само, як і в моєму.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
1. Фрукти промийте під проточною водою, видаліть у них плодоніжки. Розріжте навпіл, видаліть кісточки.
2. Зливи складіть в каструлю з товстим дном і засипте цукром. Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. Зніміть з появою пінку.
3. Подрібніть сливи в пюре за допомогою блендера. Після того як варення закипіло, вогонь потрібно зменшити, потім варіть ще 20 хвилин, періодично помішуючи.
4. Розлийте пюре по стерилізованих банках, закрутіть кришками. Вихід готового пюре - 1, 5 L.