Пухнасте дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Нещодавно десь почув, як приготувати пухнасте дріжджове тісто. Стало цікаво, і я вирішив також спробувати його приготувати. В принципі, нічого складно в цьому немає. Тісто виходить чудове!
Опис приготування:
Вам слід знати, що випічка з дріжджового тіста, приготованого без яєць, виходить дуже повітряної! Найкраще використовувати таке тісто на пиріжки або пироги. Можна як запікати в духвоке, так і смажити на сковороді. Удачі вам в приготуванні!
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 0, 5 L
- Дріжджі свіжі - 30 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Ретельно просіюємо борошно.
У тепле молоко додаємо дріжджі, а потім цукор і сіль. Перемішуємо і ставимо отриману опару в тепле місце на 30 хвилин.
Вливаємо олію, перемішуємо. Порційно додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і ставимо в тепле місце на 2 годину. Готово!