Рецепт Пшенична запіканка фото

Пшенична запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Дієтичне харчування , Для діабетиків
Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ніжна, в міру солодка запіканка на основі пшеничної крупи тонкого помелу. Вона має приємну пористу структуру і є не тільки смачним, але і корисним низькокалорійним десертом для всієї родини.

Опис приготування:

При відсутності пшеничної крупи тонкого помелу таку запіканку можна легко приготувати з більш грубою пшеничної крупи, подрібнивши її після проварювання за допомогою блендера. Також при цьому варіанті необхідно збільшити час варіння крупи до 7-10 хвилин.

  • Крупи пшеничні тонкого помелу - 100 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Чорнослив - 100-150 грам
  • Цукровий пісок - 50 грам
  • Крем (жирністю 10-15%) - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Крупа манна - 40 грам
  • Розпушувач - 10 грам
пшенична запіканка - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти, курагу ретельно промийте та висушіть. Замість неї також можна додати в запіканку родзинки або в'ялені ягоди.
пшенична запіканка - фото крок 2
Крупу помістіть в ківш або сотейник, додайте воду і проваріть протягом 2-3 хвилин.
пшенична запіканка - фото крок 3
Крупу не потрібно доводити до готовності, необхідно лише, щоб вона ввібрала воду і стала в'язкою. Після цього остудіть її до теплого стану.
пшенична запіканка - фото крок 4
Перекладіть остигнула пшеничну кашу в глибоку миску, додайте цукровий пісок, яйця і сметану, перемішайте до однорідності.
пшенична запіканка - фото крок 5
В отриману масу додайте манку і борошно, змішану з розпушувачем, залишивши приблизно одну столову ложку борошна для обмакувания кураги.
пшенична запіканка - фото крок 6
Підготовлену курагу поріжте невеликими шматочками, з'єднайте з залишеної раніше борошном і додайте в тісто.
пшенична запіканка - фото крок 7
Перекладіть добре промісити однорідне тісто в підготовлену форму, духовку розігрійте до 180 градусів.
пшенична запіканка - фото крок 8
Випікайте пшеничне запіканку протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
пшенична запіканка - фото крок 9
Дайте готової запіканці охолонути і декорують її за бажанням пудрою, шоколадом або улюбленим кремом.

Схожі рецепти