Пшенична запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Ніжна, в міру солодка запіканка на основі пшеничної крупи тонкого помелу. Вона має приємну пористу структуру і є не тільки смачним, але і корисним низькокалорійним десертом для всієї родини.
Опис приготування:
При відсутності пшеничної крупи тонкого помелу таку запіканку можна легко приготувати з більш грубою пшеничної крупи, подрібнивши її після проварювання за допомогою блендера. Також при цьому варіанті необхідно збільшити час варіння крупи до 7-10 хвилин.
- Крупи пшеничні тонкого помелу - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Чорнослив - 100-150 грам
- Цукровий пісок - 50 грам
- Крем (жирністю 10-15%) - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крупа манна - 40 грам
- Розпушувач - 10 грам
Підготуйте необхідні продукти, курагу ретельно промийте та висушіть. Замість неї також можна додати в запіканку родзинки або в'ялені ягоди.
Крупу помістіть в ківш або сотейник, додайте воду і проваріть протягом 2-3 хвилин.
Крупу не потрібно доводити до готовності, необхідно лише, щоб вона ввібрала воду і стала в'язкою. Після цього остудіть її до теплого стану.
Перекладіть остигнула пшеничну кашу в глибоку миску, додайте цукровий пісок, яйця і сметану, перемішайте до однорідності.
В отриману масу додайте манку і борошно, змішану з розпушувачем, залишивши приблизно одну столову ложку борошна для обмакувания кураги.
Підготовлену курагу поріжте невеликими шматочками, з'єднайте з залишеної раніше борошном і додайте в тісто.
Перекладіть добре промісити однорідне тісто в підготовлену форму, духовку розігрійте до 180 градусів.
Випікайте пшеничне запіканку протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
Дайте готової запіканці охолонути і декорують її за бажанням пудрою, шоколадом або улюбленим кремом.