Рецепт Пряники фото

Пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Горіхи
Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пряники

Рецепт знаменитого російського десерту з повидлом і горіхами

Яйце розтирається з медом і цукром по черзі. Потім додається гвоздика, або кориця і все знову ретельно перемішується. У розчин всипте борошно (залиште трохи для посипання дека), змішану з содою.

Після цього швидко замісіть тісто, яке потім викладається на змащений маслом і посипаний борошном лист і ретельно дорівнює. Необхідно посипати нашу пряник горіхами, а потім випікати близько 10-15 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. Готовий продукт охолодіть, розріжте навпіл і змастіть повидлом. Безпосередньо перед подачею пряник розрізається на прямокутники або квадрати і посипається цукровою пудрою.


  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Мідь - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Горіхи - 50 грам
  • Повидло - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 30 грам
  • Гвоздика в порошке или корица- - За смаком
Яйце розтирається з медом і цукром по черзі. Потім додається гвоздика, або кориця і все знову ретельно перемішується. У розчин всипте борошно (залиште трохи для посипання дека), змішану з содою.

Після цього швидко замісіть тісто, яке потім викладається на змащений маслом і посипаний борошном лист і ретельно дорівнює. Необхідно посипати нашу пряник горіхами, а потім випікати близько 10-15 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. Готовий продукт охолодіть, розріжте навпіл і змастіть повидлом. Безпосередньо перед подачею пряник розрізається на прямокутники або квадрати і посипається цукровою пудрою.

Схожі рецепти