Пряники з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Дуже приємно радувати свою сім'ю і друзів новими рецептами десертів. Покрокова інструкція з фотографіями підкаже, як приготувати пряник з житнього борошна. Це корисна випічка з насиченим смаком.
Житнє борошно набагато корисніше пшеничного. Випічка з житнього борошна не псує фігуру і містить корисні антиоксиданти. У цьому рецепті разом цукру використовуємо мед, тому смак може здатися трохи незвичним на перший погляд, але на наступний день пряник стає ще смачніше.
- Житнє борошно - 1, 5 склянки
- Пшеничне борошно - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка (рідкий або розтоплений)
- Вода - 1 Склянка
- Начинка - 2 склянки (горіхи волоські, родзинки, курага і цукати)
- Масло rafinirovannoe - 1/4 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Обкладинка, какао, мускатний горіх - 1, 5 чайних ложки
1. Грецькі горіхи, родзинки, курагу і цукати подрібнюємо. Воду доводимо до кипіння, розводимо в ній мед і спеції, все ретельно перемішуємо.
2. Додаємо до води горіхи і сухофрукти, всипаємо просіяне пшеничне і житнє борошно, додаємо яйця і масло. Замішуємо тісто.
3. Форму для випічки змащуємо маслом, можна застелити папером для випічки. Виливаємо тісто в форму і залишаємо при кімнатній температурі на двадцять хвилин. Духова шафа розігріваємо до двохсот градусів і відправляємо пряник на 40-50 хвилин.
4. Готову випічку виймаємо з духовки і залишаємо остигати, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з чаєм або кавою. Смачного!