Рецепт Пряники з житнього борошна фото

Пряники з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Горіхи , Сухофрукти , Житнє борошно , Мед
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже приємно радувати свою сім'ю і друзів новими рецептами десертів. Покрокова інструкція з фотографіями підкаже, як приготувати пряник з житнього борошна. Це корисна випічка з насиченим смаком.

Опис приготування:

Житнє борошно набагато корисніше пшеничного. Випічка з житнього борошна не псує фігуру і містить корисні антиоксиданти. У цьому рецепті разом цукру використовуємо мед, тому смак може здатися трохи незвичним на перший погляд, але на наступний день пряник стає ще смачніше.

  • Житнє борошно - 1, 5 склянки
  • Пшеничне борошно - 1 Склянка
  • Мед - 1 Склянка (рідкий або розтоплений)
  • Вода - 1 Склянка
  • Начинка - 2 склянки (горіхи волоські, родзинки, курага і цукати)
  • Масло rafinirovannoe - 1/4 склянки
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Обкладинка, какао, мускатний горіх - 1, 5 чайних ложки
пряники з житнього борошна - фото крок 1
1. Грецькі горіхи, родзинки, курагу і цукати подрібнюємо. Воду доводимо до кипіння, розводимо в ній мед і спеції, все ретельно перемішуємо.
пряники з житнього борошна - фото крок 2
2. Додаємо до води горіхи і сухофрукти, всипаємо просіяне пшеничне і житнє борошно, додаємо яйця і масло. Замішуємо тісто.
пряники з житнього борошна - фото крок 3
3. Форму для випічки змащуємо маслом, можна застелити папером для випічки. Виливаємо тісто в форму і залишаємо при кімнатній температурі на двадцять хвилин. Духова шафа розігріваємо до двохсот градусів і відправляємо пряник на 40-50 хвилин.
пряники з житнього борошна - фото крок 4
4. Готову випічку виймаємо з духовки і залишаємо остигати, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з чаєм або кавою. Смачного!

Схожі рецепти