Пряники розписні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-30
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Рецепт, як приготувати пряники розписні, підглянув в одній телевізійній передачі. Давно вже шукав рецепт красивою випічки. До того ж, скоро свята, тому такі ласощі доведеться до столу.
Опис приготування:
З невеликої кількості продуктів виходять ось такі красиві, смачні і «ошатні» пряники. Їх можна прикрасити по своєму смаку або в честь свята, до якого готуєте. Такі пряники стануть відмінним пригощанням до Нового Року, Різдва або Великодня. Випічка виходить ніжною і дуже смачною.
- Цукор - 250 грам
- Олія - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 300 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. У каструлю кладу 125 грам цукрового піску, відправляю ємність на слабкий вогонь.
2. Готую (проварюю) до розчинення крупинок і появи насиченого карамельного кольору, потроху вливаю 125 мілілітрів окропу і безперервно помішують.
3. Після розчинення всипав решту цукрового піску, весь час перемішую масу до розчинення цукру. Забираю масу з вогню, залишаю її на 5-10 хвилин.
4. В окремій мисці змішую стакан пшеничної і 1 стакан житнього борошна, а також додаю соду і сіль, перемішую.
5. В окрему миску вбиваю 2 яйця і 1 жовток, збиваю віночком.
6. В розтоплений цукор додаю масло, розмішую його до розчинення.
7. Додаю до яєць мускатний горіх, корицю. Все це перемішую і з'єдную з цукровим сиропом.
8. Всипаю ще 1 склянка борошна і перемішую віночком.
9. Всипаю в тісто суміш борошна і соди, замішую м'яке і еластичне тісто. Загортаю його в плівку і відправляю на 4 години в холодильник.
10. Через відведений час розкочують тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм., вирізаю майбутні пряники формочками.
11. На деко викладаю фігурки на невеликій відстані один від одного, в процесі випічки вони піднімуться. Тримаю їх в духовці близько 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.
12. Перекладаю випічку в миску, залишаю там до повного охолодження.
13. Охолоджений білок змішую з цукровою пудрою і збиваю до появи насиченого білого кольору, додаю дрібку лимонної кислоти.
14. За допомогою кондитерського мішка роблю розпис на пряниках, прикрашаю їх посипкою.
15. Я робив пряники в подарунок, тому кожен загорнув в подарункову упаковку.