Пряники на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати пряники на сметані під силу кожній, навіть самої недосвідченої господині, і продуктів потрібно не так багато, а вже скільки радості ви доставите своїм домашнім, приготувавши такі ласощі.
Не знаю, що приготувати до чаю? Загляньте в холодильник, якщо знайдете там сметану і яйце, можна сміливо приготувати домашні пряники на сметані. Це швидко і смачно, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням. З такої порції продуктів виходить 30 пряничка.
- Крем - 200 грам
- Яйце - 1 штука(1 жовток - в тісто, 0, 5 білка - на глазур)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Цукор - 215 грам(100 грам - в тісто, 115 грам - для глазурі)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Борошно - 250 грам
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста додайте сметану, розпушувач, перемішайте.
Відокремте білок і жовток одного яйця, жовток покладіть в миску для тесту, білок поки відставте в сторону, додайте ванільний цукор, щіпку солі.
Додайте просіяне борошно, замісіть тісто.
Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 1 см. Виїмкою або стаканчиком виріжте кружечки.
Викладіть заготовки на лист для випічки.
Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Приготуйте глазур з 115 грам цукрової пудри (можна просто перемолоти цукор в кавомолці) і половинки яєчного білка (приблизно 17 грам), додайте 1 чайну ложку лимонного соку і збийте близько 3 хвилин.
Глазур на пряники можна наносити кулінарної пензликом, працюйте в рукавичках, так буде зручніше.
Покриті глазур'ю пряники просушіть на решітці. Глазур сохне досить швидко, через годину пряники будуть повністю готові.
Наливайте чай або готуйте каву і насолоджуйтеся смачною домашньою випічкою. Прянички вийшли дуже ніжними, з приємним молочним смаком.