Простий сирний пиріг (запіканка)
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить неймовірно ніжним, м'яким і в міру вологим. Сир відмінно поєднується з розсипчастим тестом, а сухофрукти і горіхи додають пирога особливу родзинку.
Із задоволенням хочу розповісти вам, як приготувати простий сирний пиріг (запіканку). Він дуже швидкий в приготуванні, ніжний і солодкий. Такий пиріг відмінно підійде до чаювання, також його можна подати як десерт на святковий стіл. Обов'язково додайте в сирну начинку або сухофрукти, або горіхи, так вона стане набагато смачніше. Форму з тістом рекомендується потримати в холодильнику протягом 30 хвилин, щоб тісто в результаті вийшло більш розсипчастим.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 170 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 200 грам
- Сир - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Крохмаль - 40 грам
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
1. Приготуйте тісто: вершкове масло змішайте з 70 г пісочний. Перетріть до однорідної маси, додайте 1 яйце, ванільний цукор і перемішайте.
2. Додайте просіяне борошно і розпушувач. Замісити щільне пісочне тісто. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть тісто на дно і бортики форми. Наколи тісто виделкою і відправте в холодильник.
3. Приготуйте начинку: сир змішайте зі сметаною, лимонним соком і 4 яйцями. Додайте 100 г цукру і ванільний цукор за бажанням. За допомогою блендера доведіть масу до однорідного стану.
4. Додайте крохмаль і раніше замочений окропом ізюм (по бажанню). Залийте сирну масу в форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час. Смачного!