Простий пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Щоб не стояти довго біля плити, вибирайте нескладні рецепти. Особливо, якщо це стосується випічки, адже деякі пироги і торти вимагають багато часу. Цей варіант ідеальний для початківців кулінарів.
Якщо вам цікаво, як приготувати простий пиріг зі сметаною, то цей рецепт стане вашою знахідкою. Просте наливне тісто готується за читані хвилини. Зливи надають випічці тонкий аромат і приємну кислинку. Обов'язково приготуйте такий пиріг для своїх друзів, вони оцінять!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Олія соняшникова - 180 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Крем - 250 грам
- Розпушувач тіста - 12 грам
- Слива - 800 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам (посипання)
- Цукор - 100 грам (посипання)
- Вершкове масло - 100 грам (посипання)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (посипання)
Насамперед вам необхідно приготувати посипання для вашого майбутнього пирога. Для цього розітріть в крихту руками вершкове масло з борошном і цукром, додавши трохи кориці для аромату. Миску з посипкою поставте в холодильник.
Борошно просійте через сито пару раз, змішайте її з розпушувачем. Сирі курячі яйця збийте з цукром до появи піни. Поступово, не перестаючи збивати, додайте до них сметану і рослинне масло. Порціями додайте до рідких інгредієнтів борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
Зливи гарненько вимийте. Розділіть їх на половинки, дістаньте з кожного плода кісточку. Половинки слив наріжте на часточки.
Візьміть форму для запікання, в якій ви будете готувати пиріг. Застелите її пергаментом для запікання і вилийте в форму тісто. Викладіть на нього часточки слив.
З холодильника дістаньте заздалегідь приготовлену посипання і присипте нею пиріг поверх слив. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів.
Запікайте пиріг 35-40 хвилин в духовці, поки не з'явиться гарна золотава скоринка. Подавати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.