Простий пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Щоб не стояти довго біля плити, вибирайте нескладні рецепти. Особливо, якщо це стосується випічки, адже деякі пироги і торти вимагають багато часу. Цей варіант ідеальний для початківців кулінарів.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати простий пиріг зі сметаною, то цей рецепт стане вашою знахідкою. Просте наливне тісто готується за читані хвилини. Зливи надають випічці тонкий аромат і приємну кислинку. Обов'язково приготуйте такий пиріг для своїх друзів, вони оцінять!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Олія соняшникова - 180 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Крем - 250 грам
- Розпушувач тіста - 12 грам
- Слива - 800 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам (посипання)
- Цукор - 100 грам (посипання)
- Вершкове масло - 100 грам (посипання)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (посипання)
Насамперед вам необхідно приготувати посипання для вашого майбутнього пирога. Для цього розітріть в крихту руками вершкове масло з борошном і цукром, додавши трохи кориці для аромату. Миску з посипкою поставте в холодильник.
Борошно просійте через сито пару раз, змішайте її з розпушувачем. Сирі курячі яйця збийте з цукром до появи піни. Поступово, не перестаючи збивати, додайте до них сметану і рослинне масло. Порціями додайте до рідких інгредієнтів борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
Зливи гарненько вимийте. Розділіть їх на половинки, дістаньте з кожного плода кісточку. Половинки слив наріжте на часточки.
Візьміть форму для запікання, в якій ви будете готувати пиріг. Застелите її пергаментом для запікання і вилийте в форму тісто. Викладіть на нього часточки слив.
З холодильника дістаньте заздалегідь приготовлену посипання і присипте нею пиріг поверх слив. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів.
Запікайте пиріг 35-40 хвилин в духовці, поки не з'явиться гарна золотава скоринка. Подавати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.