Простий торт зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт-виручалочка для тих, до кого несподівано нагрянули гості. Тепер ви зможете похвалитися, що знаєте, як приготувати простий торт зі сметаною з доступних продуктів за мінімум часу.
Ці пропорції продуктів розраховані на форму для запікання діаметром 25 см. Ви можете використовувати менше яєць, але тоді і бісквіт вийде нижче.
В ідеалі бісквіт повинен вистоятися мінімум 7 годин, але в даному випадку просочення намазуємо прямо на теплий корж.
Прикрасити торт можна горіхами, фруктами, кокосом.
- Яйця - 10 штук
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Борошно - 10 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 300 грам
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Какао - 100 грам
- Молоко - 200 грам
- Олія - 2 чайних ложки
1. Для бісквіта розділіть яйця на білки і жовтки. У білок додайте дрібку солі, збивайте паралельно з жовтками.
2. Коли білок перетворився в густу піну, додайте 5 ст. Ложок цукру, збивайте міксером до його розчинення. Коли жовтки посвітліли і збільшилися в обсязі, додайте 5 ст. Ложок цукру і збивайте пару хвилин.
3. Половину білка відправте в жовтки, перемішайте силіконовою або дерев'яною ложкою повільно і в одному напрямку.
4. Борошно просійте 2-3 рази і додайте в жовтки. Перемішуйте акуратно в одному напрямку. Коли маса стане однорідною, відправте все до білків і знову перемішайте до однорідності.
5. Застелите форму для випікання пергаментом. Вилийте в неї тісто, рівномірно розподіліть його. Поставте бісквіт на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Готовність перевіряйте зубочисткою. Після випікання переверніть бісквіт на решітку і залиште остигати.
6. Для крему краще взяти жирну сметану. Додайте в неї цукрову пудру, перемішайте. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник.
7. Для приготування помадки в какао всипте цукор і щіпку солі, перемішайте. Поступово вливайте частинами молоко, втручайтеся його віночком, поки воно не вбереться. Потім включите середній вогонь і варіть шоколадну помадку, постійно помішуючи. Коли помадка змінить колір, а її структура стане більш гладкою, додайте 2 чайні ложки вершкового масла для глянцю.
8. Коли бісквіт майже охолов, розріжте його на 3 частини так, щоб середня була тонше. Кожен корж просочіть сметанним кремом, а через 10 хвилин повторіть.
9. Зберіть торт, поставте його на решітку і полийте шоколадом.
10. Коли шоколад стече, перекладіть торт на велике блюдо і прикрасьте мигдальними пелюстками.