Рецепт Брусничний пиріг зі сметаною фото

Брусничний пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Брусниця
Дієтичне харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей рецепт приготування брусничного пирога зі сметаною - один з моїх улюбленців. Дивно ніжна випічка з кислуватими нотками брусниці і сметаною солодкої заливкою! рекомендую!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати брусничний пиріг зі сметаною. Просто відмінна випічка, ніжна і смачна. Я от не люблю, щоб пиріг був"порожній" : мені обов'язково треба, щоб були в ньому і смакові акценти, і в розрізі виглядав красиво. Це - як раз те, що треба! Рекомендую спробувати і вам!

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор ванільний - 10 грам
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Цукор - 8 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, залишок - для присипки ягід)
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Брусниця - 1.5 склянки
  • Крем - 0.5 склянки
брусничний пиріг зі сметаною - фото крок 1
1. У теплому молоці розводимо дріжджі, як зазначено на упаковці.
брусничний пиріг зі сметаною - фото крок 2
2. Змішаємо розтоплене масло, дріжджову суміш, яйця і цукор. Перетираем до однородности. Потім всипаємо борошно. Тісто має бути м'яке. Вимішуємо і залишимо на годину піднятися.
брусничний пиріг зі сметаною - фото крок 3
3. Далі, перемішаємо тісто знову, розкачати по дну форми, формуючи бортики. Всипаємо помиту і обсушену брусницю. Посипаємо зверху цукром. Запікаємо, поки скоринка тесту не потемніє.
брусничний пиріг зі сметаною - фото крок 4
4. Зробимо заливку. Сметану збиваємо з цукровою пудрою. Заливаємо зверху вже готовий і остиглий пиріг. Чекаємо повного охолодження.
брусничний пиріг зі сметаною - фото крок 5
5. Готово!

Схожі рецепти