Брусничний пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування брусничного пирога зі сметаною - один з моїх улюбленців. Дивно ніжна випічка з кислуватими нотками брусниці і сметаною солодкої заливкою! рекомендую!
Розповім, як приготувати брусничний пиріг зі сметаною. Просто відмінна випічка, ніжна і смачна. Я от не люблю, щоб пиріг був "порожній" : мені обов'язково треба, щоб були в ньому і смакові акценти, і в розрізі виглядав красиво. Це - як раз те, що треба! Рекомендую спробувати і вам!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор ванільний - 10 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Цукор - 8 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, залишок - для присипки ягід)
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 125 мілілітрів
- Брусниця - 1.5 склянки
- Крем - 0.5 склянки
1. У теплому молоці розводимо дріжджі, як зазначено на упаковці.
2. Змішаємо розтоплене масло, дріжджову суміш, яйця і цукор. Перетираем до однородности. Потім всипаємо борошно. Тісто має бути м'яке. Вимішуємо і залишимо на годину піднятися.
3. Далі, перемішаємо тісто знову, розкачати по дну форми, формуючи бортики. Всипаємо помиту і обсушену брусницю. Посипаємо зверху цукром. Запікаємо, поки скоринка тесту не потемніє.
4. Зробимо заливку. Сметану збиваємо з цукровою пудрою. Заливаємо зверху вже готовий і остиглий пиріг. Чекаємо повного охолодження.
5. Готово!