Брусничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати брусничний пиріг в домашніх умовах. Страва смачна і ніжне. Мені особисто навіть за зовнішнім виглядом нагадує ніжні хмарки. Ягідний смак і ніжне вершкове доповнення!
Це дуже простий рецепт брусничного пирога, яким зі мною поділилася моя бабуся. Виходить тришаровий красивий пиріг, а інгредієнти при цьому - всі доступні, та ще й економно розраховані! рецепт, перевірений часом, раджу!
- Яйця - 3 штуки(3 білка для крему, три жовтка для тесту)
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 200 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка (половина - в тісто, половина - в вершках)
- Брусниця - 1 Склянка
1. Розм'якшене масло змішаємо з жовтками, половиною склянки цукру і борошном. Оцтом погасимо соду і змішаємо все разом. Вимішуємо туге тісто, третину прибираємо в морозилку. Залишок разравниваем за формою і робимо бортики.
2. Поверх тесту всипаємо помиті і обсушені ягідки. Збиваємо білки з цукром до густої піни, і викладаємо поверх ягід.
3. Дістаємо з морозилки залишок тіста, трьом на тертці і посипаємо блюдо зверху. Запікаємо півгодини в розпеченій духовці.
4. От і все! Готово!