Рецепт Брусничний пиріг фото

Брусничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Брусниця
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Пироги

Хочу розповісти, як приготувати брусничний пиріг в домашніх умовах. Страва смачна і ніжне. Мені особисто навіть за зовнішнім виглядом нагадує ніжні хмарки. Ягідний смак і ніжне вершкове доповнення!

Це дуже простий рецепт брусничного пирога, яким зі мною поділилася моя бабуся. Виходить тришаровий красивий пиріг, а інгредієнти при цьому - всі доступні, та ще й економно розраховані! рецепт, перевірений часом, раджу!

  • Яйця - 3 штуки(3 білка для крему, три жовтка для тесту)
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Склянка (половина - в тісто, половина - в вершках)
  • Брусниця - 1 Склянка
брусничний пиріг - фото крок 1
1. Розм'якшене масло змішаємо з жовтками, половиною склянки цукру і борошном. Оцтом погасимо соду і змішаємо все разом. Вимішуємо туге тісто, третину прибираємо в морозилку. Залишок разравниваем за формою і робимо бортики.
брусничний пиріг - фото крок 2
2. Поверх тесту всипаємо помиті і обсушені ягідки. Збиваємо білки з цукром до густої піни, і викладаємо поверх ягід.
брусничний пиріг - фото крок 3
3. Дістаємо з морозилки залишок тіста, трьом на тертці і посипаємо блюдо зверху. Запікаємо півгодини в розпеченій духовці.
брусничний пиріг - фото крок 4
4. От і все! Готово!

Схожі рецепти