Простий бісквітний рулет з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Особливість приготування такого десерту полягає в тому, що начинка з груш і бісквітна основа випікаються разом. Залишається тільки згорнути рулет і пригощатися смачною випічкою.
Для приготування такого десерту відмінно підійдуть м'які стиглі груші, які злегка зволожать тісто, полегшуючи процес скручування рулету. А при використанні більш твердих плодів перед випіканням їх необхідно натерти на крупній тертці.
- Груші (невеликого розміру) - 8-10 штук
- Яйця курячі - 4 штуки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте перелічені продукти. При визначенні необхідної кількості груш орієнтуйтеся на те, що після видалення серцевини їх вага повинна становити 500-600 грам.
Яйця розбийте в глибоку чашу і збивайте міксером або віночком, порціями додаючи цукровий пісок.
В результаті збивання яєчна маса повинна стати повітряною і посветлеть, а цукор - повністю розчинитися.
Борошно з'єднайте з розпушувачем і помістіть в сито, а потім частинами всипте в збиті з цукром яйця, акуратно перемішуючи масу лопаткою або ложкою від низу до верху.
Відставте вийшло бісквітне тісто на час підготовки фруктової начинки.
Груші промийте і звільніть від серцевини, а потім наріжте довільними невеликими шматочками, розмістіть на деку, застеленому пекарської папером або спеціальним килимком, посипте корицею.
Поверх шару груш розподіліть бісквітне тісто. Робити це зручно за допомогою силіконової лопатки.
Випікайте бісквіт з грушами в розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Дайте майбутньому рулету злегка охолонути, а потім акуратно переверніть його за допомогою великої обробної дошки на лист пекарської папери. Шар груш після цього виявиться зверху.
Поверніть бісквітний рулет за допомогою пекарської папери і дайте йому повністю охолонути.
Розріжте простий бісквітний рулет з грушею на порційні шматочки і подавайте, за бажанням посипавши цукровою пудрою. Приємного чаювання!