Рецепт Простий бісквітний рулет з грушею фото

Простий бісквітний рулет з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке

Особливість приготування такого десерту полягає в тому, що начинка з груш і бісквітна основа випікаються разом. Залишається тільки згорнути рулет і пригощатися смачною випічкою.

Для приготування такого десерту відмінно підійдуть м'які стиглі груші, які злегка зволожать тісто, полегшуючи процес скручування рулету. А при використанні більш твердих плодів перед випіканням їх необхідно натерти на крупній тертці.

  • Груші (невеликого розміру) - 8-10 штук
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 1
Підготуйте перелічені продукти. При визначенні необхідної кількості груш орієнтуйтеся на те, що після видалення серцевини їх вага повинна становити 500-600 грам.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 2
Яйця розбийте в глибоку чашу і збивайте міксером або віночком, порціями додаючи цукровий пісок.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 3
В результаті збивання яєчна маса повинна стати повітряною і посветлеть, а цукор - повністю розчинитися.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 4
Борошно з'єднайте з розпушувачем і помістіть в сито, а потім частинами всипте в збиті з цукром яйця, акуратно перемішуючи масу лопаткою або ложкою від низу до верху.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 5
Відставте вийшло бісквітне тісто на час підготовки фруктової начинки.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 6
Груші промийте і звільніть від серцевини, а потім наріжте довільними невеликими шматочками, розмістіть на деку, застеленому пекарської папером або спеціальним килимком, посипте корицею.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 7
Поверх шару груш розподіліть бісквітне тісто. Робити це зручно за допомогою силіконової лопатки.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 8
Випікайте бісквіт з грушами в розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів протягом 25-30 хвилин.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 9
Дайте майбутньому рулету злегка охолонути, а потім акуратно переверніть його за допомогою великої обробної дошки на лист пекарської папери. Шар груш після цього виявиться зверху.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 10
Поверніть бісквітний рулет за допомогою пекарської папери і дайте йому повністю охолонути.
простий бісквітний рулет з грушею - фото крок 11
Розріжте простий бісквітний рулет з грушею на порційні шматочки і подавайте, за бажанням посипавши цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти