Профітролі з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Профітролі з заварним кремом - смачні і ніжні! Такі профитроли порадують навіть найвимогливіших ласунів. А готувати їх зовсім нескладно. Приступаємо до приготування профитролей.
Тісто для профитролей готується на основі масла. А для додання їм відповідної форми найкраще використовувати кондитерський шприц. Поки профитроли запікаються, приготуємо чудовий крем. Залишиться тільки начинити нашу випічку і прикрасити.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 250 мілілітрів
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 5 штук (жовтки)
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Спочатку займемося тестом. Щоб замісити тісто, потрібно на сковороду викласти вершкове масло і розтопити його. Після цього вливаємо в сковороду воду, додаємо цукор, сіль і чекаємо, коли вода закипить. Потім вимикаємо газ і поступово всипаємо борошно. У тесті не повинно залишитися жодної грудочки. Поки тісто остигає, в окрему мисочку розбиваємо яйця і збиваємо. Тепер введемо яйця в тісто. Заливати їх будемо тоненькою цівкою, перемішуючи тісто ложкою круговими рухами. Тісто має вийти рідким, як на фотокартці.
Настала пора включити духову шафу. Поки він буде розігріватися, займемося формуванням профитролей. Деко, на якому будуть випікатися наші тістечка, покриваємо пергаментним папером. Поверх викладаємо тісто. Для цього ви можете використовувати спеціальний кондитерський шприц або звичайну столову ложку. В нагревшуюся до 220 градусів духовку відправляємо деко з профітролямі. Через 20 хвилин зменшимо температуру в духовці на 40 градусів і чекаємо ще 10 хвилин.
Витягуємо профитроли з духовки і залишаємо до охолодження. В цей час готуємо крем для начинки. Відокремлюємо жовтки і збиваємо їх з цукром. Засипаємо крохмаль і борошно, перемішуємо і солимо. Розігріваємо молоко. Як тільки почнуть з'являтися невеликі пухирці на поверхні молока, знімаємо його з вогню і вливаємо в каструльку з яйцями. Змішуємо інгредієнти і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, стежте за моментом, коли крем почне заварюватися. Начинка для профитролей готова! Начинку введемо всередину профитролей за допомогою кондитерського шприца. Якщо його у вас немає, спробуйте використовувати медичний. Готові профітролі з заварним кремом охолодити і можемо пити чай!