Профітролі з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
На просторах інтернету знайшла свою стару знайому, яка давно переїхала до Франції. Побувавши у неї в гостях, привезла звідти рецепт ідеальних профитролей з сирним кремом.
Легкі тістечка, заповнені ніжним сирно-вершковим мусом - це дуже смачно! Я досить часто готую профитроли з різними начинками, замість святкового торта. У начинку можна додати ванільний цукор, подрібнені горіхи або родзинки. Дуже смачна начинка - збиті вершки + варене згущене молоко. Експериментуйте!
- Сир - 100 грам
- Ванільна есенція - 2-3 капель
- Вершки - 3 Ст. Ложки (від 30% жирності)
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Вода - 1 Склянка
У каструлю відправте масло і воду. На середньому вогні доведіть до кипіння.
Додайте борошно і збивайте. Тісто має зібратися в кулю і легко відділятися від стінок каструлі.
Видаліть тісто з каструлі і злегка остудіть. Збивайте тісто за допомогою кухонного комбайна на середній швидкості протягом хвилини. Так тісто швидше охолоне. Додавайте яйця по одному. Ви помітите, що текстура тесту змінюється після додавання кожного яйця. Воно повинно стати гладким і блискучим. Збільште швидкість блендера до максимуму і збивайте протягом ще однієї хвилини.
Помістіть тісто в кондитерський мішок з великою насадкою. Отсадіте профитроли на деко, застелений пергаментним папером.
Випікайте профитроли протягом 15 хвилин при 220 градусах. Не відкривайте дверцята печі протягом цього часу. Зменшіть тепло до 160 градусів і випікайте ще 15 хвилин. Вимкніть піч і відкрийте дверцята духовки, щоб профитроли рівномірно охололи, без різких перепадів температури.
Займемося начинкою. У погружном блендері збийте сир, вершки і цукор. Кондитерським шприцом наповніть профитроли сирним кремом.
За бажанням можна прикрасити профитроли топленим шоколадом. Приємного чаювання!