Прісноводні Lepeška
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, як приготувати прісні коржі? Вам буде потрібно лише два основних інгредієнта: вода і борошно, а далі залишається тільки замісити тісто, розкачати і обсмажити на сковороді або запекти в духовці.
Такі коржі готуються з підручних продуктів, вони завжди є на кухні. Прісні коржі відмінно замінюють хліб. Їх можна зробити тонкими або товстими, використовувати для приготування різних закусок. Є їх можна відразу після обсмажування, а також вони гарні в холодному вигляді.
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)

1. Підігрійте трохи фільтровану воду, розведіть в ній необхідну кількість солі. Просійте пшеничну муку і частина викладіть в воду, замісіть тісто лопаткою.

2. Посипте стіл борошном і перекладіть на нього тісто з миски, додайте борошно, щоб замісити туге тісто (не липне до рук).

3. Розділити тісто на частини, кожну скачайте в кого. Розкачайте всі частини в коржі близько 0, 3-0, 5 см в товщину. Обсмажуйте їх по черзі на розпеченій сковороді з рослинним маслом.