Преснушкі
(покроковий рецепт з фото)
Преснушкі - це смачна домашня випічка. Готується просто, з інгредієнтів, які знайдуться в кожному будинку. Чудовий привід для сімейного чаювання! Рецепти бувають різні, наприклад, з сиром.
"Presnushki" готуються дуже просто і швидко, досить поглянути на покроковий рецепт і смачне домашнє чаювання забезпечено.
- Борошно пшеничне - 380-400 грам (вищий сорт)
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - в начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в начинку)
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (або ванілін)
- Цукор - 100 грам(50 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
- Крем - 100 грам
- Сир - 220 грам
- Маргарин - 100-125 грам

Підготуйте інгредієнти.

Розтопіть маргарин, додайте в нього яйце і сметану.

Додайте 50 грам цукру, розпушувач, сіль.

Просійте борошно.

Замісити тісто.

Перетріть сир через сито, додайте до нього яйце, 50 грам цукру, щіпку солі, лимонну цедру або ванілін.

Розмішайте начинку до однорідного стану.

Розкачайте тісто в ковбаску і наріжте на 20 шматочків.

Розкачайте тісто в невелику коржики, в центр викладіть сирну начинку, підійміть краю тесту до центру.

Викладіть преснушкі на лист для випічки, їх можна змастити перед випічкою яйцем, змішаним зі столовою ложкою молока.

Випікайте преснушкі при температурі 180-200 градусів протягом 25-30 хвилин.

Наливайте чай і збирайте всіх домашніх на чаювання, з такою випічкою воно буде особливо приємним!