ПП Пасха
(покроковий рецепт з фото)
Сирна паска з фініками, без яєць і масла дуже порадує тих, хто підтримує дієтичне харчування. Спробуйте, вам точно сподобається!
Приготувати паску не важко. Тут навіть процес охолодження-скріплення відбувається швидше за рахунок желатину. Сухофрукти вибирайте за бажанням, але з вираженою солодкістю.
- Сир - 440 грам(2% жирності)
- Молоко - 110 мілілітрів(1, 5% жирності)
- Желатин - 5 грам
- Кокосова стружка - 50 грам
- Фініки - 100 грам
- Ванілін - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Желатин залийте 50 мл. Молока і залиште на 15 хвилин для набухання.
У фініків видаліть кісточки і на 2-3 хвилини залийте окропом. Після злийте воду і наріжте довільно.
У миску покладіть сир, влийте 60 мл. Молока, кокосову стружку, ванілін і нарізані фініки.
Пробийте занурювальним блендером в однорідну масу.
Розчиніть набряклий желатин на малому вогні і влийте його в сирну масу.
Розмішайте лопаткою.
Розмішайте лопаткою.
Підготуйте пасочницу. Вистелити її вологою марлею і викладіть в неї підготовлений сир. Закрийте вільними краями марлі відкриту частину паски.
Поставте гніт. Приберіть в холодильник на 3-4 годину.
По закінченню часу, витягніть паску з форми, зніміть марлю, перекладіть на блюдо.
Готову паску можна полити медом і прикрасити сухофруктами. ПП Великдень готова. Світлого свята!