Повидло з яблук через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас накопичилися яблука осінніх сортів і їх смак залишає бажати кращого, тоді рекомендую зробити з них повидло. Саме з осінніх сортів воно виходить найбільш густим і ароматним. Готуємо!
Кількість цукру ви можете регулювати на свій смак, але менш 0, 5 кг. Цукора 1 кг. Яблук не рекомендується додавати.
- Яблука - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 600 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука вимийте, видаліть насінну коробочку і наріжте на часточки.
Пропустіть яблучні дольки через м'ясорубку з дрібними гратами.
Додайте до яблучної маси цукор. Перемішайте. Залиште на 2 години при кімнатній температурі. Після поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин помішуючи.
Зніміть з вогню і залиште при кімнатній температурі на 10-12 годин.
Після закінчення часу поставте на вогонь, проваріть ще раз 15 хвилин після закипання і залиште знову на 10-12 годин.
Через зазначений час, повидло має набути густу консистенцію. Це говорить про те, що воно готове. Якщо повидло в холодному вигляді все ще стікає з ложки, то вам необхідно проварити ще раз і вистояти 10 годин.
Готове повидло можна розкласти в чисті, сухі банки як в холодному вигляді, так і підігрів його, але після необхідно охолодити без кришки. Щоб не утворився конденсат. Закрийте герметично повидло і зберігайте в темному місці.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 3 баночки об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!