Рецепт Повидло з яблук через м'ясорубку фото

Повидло з яблук через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки

Якщо у вас накопичилися яблука осінніх сортів і їх смак залишає бажати кращого, тоді рекомендую зробити з них повидло. Саме з осінніх сортів воно виходить найбільш густим і ароматним. Готуємо!

Кількість цукру ви можете регулювати на свій смак, але менш 0, 5 кг. Цукора 1 кг. Яблук не рекомендується додавати.

  • Яблука - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
  • Цукор - 600 грам
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 2
Яблука вимийте, видаліть насінну коробочку і наріжте на часточки.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 3
Пропустіть яблучні дольки через м'ясорубку з дрібними гратами.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 4
Додайте до яблучної маси цукор. Перемішайте. Залиште на 2 години при кімнатній температурі. Після поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин помішуючи.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 5
Зніміть з вогню і залиште при кімнатній температурі на 10-12 годин.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 6
Після закінчення часу поставте на вогонь, проваріть ще раз 15 хвилин після закипання і залиште знову на 10-12 годин.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 7
Через зазначений час, повидло має набути густу консистенцію. Це говорить про те, що воно готове. Якщо повидло в холодному вигляді все ще стікає з ложки, то вам необхідно проварити ще раз і вистояти 10 годин.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 8
Готове повидло можна розкласти в чисті, сухі банки як в холодному вигляді, так і підігрів його, але після необхідно охолодити без кришки. Щоб не утворився конденсат. Закрийте герметично повидло і зберігайте в темному місці.
повидло з яблук через м'ясорубку - фото крок 9
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 3 баночки об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти