Пончики «Олімпійські кільця»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні свята Олімпіади мені захотілося скласти меню з блюд, які будуть нести олімпійську символіку. Ось так і виник рецепт пончиків "олімпійські кільця" з фото. Ділюся з вами.
Пончики "олімпійські кільця" готуються за рецептом звичайних пончиків, випікаються в духовці. Замість глазурі можете взяти харчові барвники. Але я вважаю за краще глазур. Завдяки неї плавлений сир або ніжний сир густіє і не розповзається по пончики. До речі, з ніжним сиром, без грудочок, пончики "олімпійські кільця" виходять так само смачно. Пробуйте і насолоджуйтеся! Олімпіада в Сочі викличе у вас особливий захват, якщо ви наповніть свій будинок олімпійською символікою, створите святковий настрій.
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 60 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Плавлений сир - 300-500 грам (або ніжний сир.)
- Глазур - 200-300 грам (синього, червоного, жовтого, чорного (або коричневого), зеленого кольорів.)
Спочатку зробимо самі пончики. Ми будемо їх випікати. Приготуйте форму для випікання пончиків. Змішайте всі інгредієнти, крім сиру і глазурі. Замісити тісто, розлийте по формах і запікайте в розігрітій на 180 градусів духовці 20 хвилин.
Готові пончики залиште остигати.
Розкладіть плавлений сир (або ніжний сир) в п'ять різних форм. Порівну.
Приготуйте глазур і розмішайте її з плавленим сиром. Кожен колір в окремій формі.
Намажте на пончики плавленого сиру і з глазур'ю. Розкладіть пончики в черговості олімпійських кілець. Ось ваші пончики "олімпійські кільця" готові!