Помідори з виноградом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті стиглі помідори тільки виграють в смаку, якщо ви їх замарінуете з виноградом. Такий дует у банку виходить не тільки барвистим, але і смачним. Виноград подарує томатам солодкість і яскравий аромат.
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0, 7 L. Таку незвичайну заготовку можна подати до столу не тільки в будні, але і на свято. Всі гості неодмінно захочуть спробувати виноградини на смак, а соковитими помідорами зможуть закусити чарку охолодженої біленької. Особливо смачні мариновані томати з запеченим м'ясом і картопляним гарніром.
- Помідор - 250 грам
- Виноград - 100 грам
- Вода - 1 Склянка
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 Ст. Ложки
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
- Селера - 2-3 штук (гілочки)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте помідори і стебла селери в воді. Обірвіть ягоди з грона винограду, промийте їх у воді. Викладіть в промиту банку спочатку стебла селери, потім помідори, а виноградинами заповніть порожні простори між томатами.
Закип'ятіть воду і влийте її в банку, заповнюючи до верху. Накрийте ємність кришкою і дайте вмісту пропаритися приблизно 10 хвилин.
Всипте сіль в каструлю або ківш.
Змініть кришку на банці і злийте через неї воду в каструлю. Каструлю помістіть на плиту, вливши в неї ще 50 мл. Води і закип'ятіть. Потім нагрів вимкніть і влийте в розсіл оцет, розмішайте.
Очистіть зубчики часнику і промийте, розріжте навпіл і додайте в банку разом з горошинами чорного перцю. Залийте в ємність гарячий маринад і відразу ж закрийте кришкою по різьбі або за допомогою закаточного ключа. Переверніть над раковиною, перевіряючи герметичність.
Готову консервацію остудіть при кімнатній температурі, а потім перенесіть в комору або льох.