Полуничний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо полуничний сироп своїми руками! Його використання різноманітно, а для його зберігання (якщо ви, звичайно, зможете заховати його від рідних) потрібен тільки холодильник. Ягоди вже дозрівають, поспішіть!
Для приготування домашнього сиропу з полуниці потрібно всього-то нічого: полуниця, власне, вода, цукор і трохи любові і гарного настрою Збирайте полуницю, варіть сироп, використовуйте в якості косметичної маски або доповнення до романтичного вечора (не забудьте вершки і шампанське! ). Нехай Ваше життя буде солодким І мій рецепт сиропу з полуниці вам в цьому допоможе. Удачі в приготуванні, пані та панове!
- Полуниця - 1 кілограм
- Вода - 4 склянки
- Цукор - 2 склянки
1. Промийте і очистіть полуничку, виріжте плодоніжки. Поріжте на чотири часточки.
2. Складіть ягоди в каструлю, залийте водою (щоб покрило ягоди) і варіть 20 хвилин.
3. Зніміть ложкою утворилася пінку.
4. Через 20 хвилин, коли ягоди втратять свій колір, а сироп стане червоним, злийте рідину в іншу каструлю, а ягоди виберіть ситом (ні з жодному разі не тисніть їх! .)
5. Додайте цукор в рідину і заважайте, поки цукор повністю не розтане.
6. Дочекайтеся поки сироп охолоне і перелийте в зручну для зберігання в холодильнику посуд. Сироп в холодильнику можна зберігати близько двох тижнів. Більш густий сироп вийде, Якщо ви, додавши цукор, будете варити його довше (10-15 хв ..)