Полуничний маффин
(покроковий рецепт з фото)
Пару років тому я вкрай рідко готувала випічку. Боялася її, як вогню. Але все змінилося після рецепта маффинов. Саме з них почалася моя "кар'єра" пекаря. Тепер я їх люблю, поважаю і часто запікаю.
Благо різноманітність рецептів дозволяє пробувати нове. Цього разу пропоную вам дізнатися про те, як приготувати полуничний маффин з білим шоколадом. До чого вийшло смачно! Тісто тане в роті, залишаючи шоколадний смак, а ягоди контрастують з ним завдяки невеликій кислинки.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 300 грам
- Шоколад білий - 100 грам
- Полуниця - 200 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Масло збийте з цукром до кремоподібної консистенції за допомогою міксера.
Далі додайте яйце і лимонний сік. Ще раз перемішайте. Просійте половину борошна з сіллю і розпушувачем. Додайте їх разом з молоком. Тісто заважайте міксером.
Потім додайте борошно, що залишилося. Замішайте тісто. Полуницю і шоколад наріжте. Додайте їх в тісто. Перемішайте.
Тісто розкладіть по маленьких формочках. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Запікайте мафіни протягом півгодини. Остудіть їх перед подачею. Приємного чаювання!