Рецепт Полуничний маффин фото

Полуничний маффин
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Ягоди, Полуниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Маффіни

Пару років тому я вкрай рідко готувала випічку. Боялася її, як вогню. Але все змінилося після рецепта маффинов. Саме з них почалася моя "кар'єра" пекаря. Тепер я їх люблю, поважаю і часто запікаю.

Благо різноманітність рецептів дозволяє пробувати нове. Цього разу пропоную вам дізнатися про те, як приготувати полуничний маффин з білим шоколадом. До чого вийшло смачно! Тісто тане в роті, залишаючи шоколадний смак, а ягоди контрастують з ним завдяки невеликій кислинки.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Шоколад білий - 100 грам
  • Полуниця - 200 грам
  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 25 чайних ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
полуничний маффин - фото крок 1
Масло збийте з цукром до кремоподібної консистенції за допомогою міксера.
полуничний маффин - фото крок 2
Далі додайте яйце і лимонний сік. Ще раз перемішайте. Просійте половину борошна з сіллю і розпушувачем. Додайте їх разом з молоком. Тісто заважайте міксером.
полуничний маффин - фото крок 3
Потім додайте борошно, що залишилося. Замішайте тісто. Полуницю і шоколад наріжте. Додайте їх в тісто. Перемішайте.
полуничний маффин - фото крок 4
Тісто розкладіть по маленьких формочках. Розігрійте духовку до 180 градусів.
полуничний маффин - фото крок 5
Запікайте мафіни протягом півгодини. Остудіть їх перед подачею. Приємного чаювання!

Схожі рецепти