Рецепт Полуничний кисіль фото

Полуничний кисіль
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Напої , Кислий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 25 хв.

Кисіль - самий що ні на є російський напій, який користувався успіхом у наших предків ще багато століть назад. Мій улюблений - полуничний кисіль, рецепт якого я і хочу вам показати.

Опис приготування:

Чи не головна перевага киселю - його можна однаково добре зварити і з свіжих, і з заморожених ягід. Заморозив полуниці в сезон - і п'єш свіженький і смачненький полуничний кисіль круглий рік. Подавати кисіль можна і гарячим, і холодним - кому як подобається. Для вгамування спраги, як на мене, найкраще - холодний, а якщо якісь млинці запивати - то можна і гарячим.

  • Полуниця - 500 грам
  • Вода - 2 L
  • Картопляний крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Вапно - 1/2 штуки (лайм не завжди під рукою -можна без нього)
  • Ванільний стручок - 1/2 штуки
полуничний кисіль - фото крок 1
Знімаємо цедру половини лайма.
полуничний кисіль - фото крок 2
Кип'ятимо воду з цукром, відправляємо туди полуницю, цедру и половину ванильного стручка.
полуничний кисіль - фото крок 3
Одночасно при цьому, в склянці холодної води розводимо крохмаль.
полуничний кисіль - фото крок 4
Коли закипить наш полуничний компот, дістаємо з нього цедру і ягоди. Вливаємо в компот крохмальну суміш.
полуничний кисіль - фото крок 5
Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Ванільний стручок дістаємо і викидаємо. Власне, полуничний кисіль готовий - залишається лише розлити і подати

Схожі рецепти