Полуничний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль - самий що ні на є російський напій, який користувався успіхом у наших предків ще багато століть назад. Мій улюблений - полуничний кисіль, рецепт якого я і хочу вам показати.
Чи не головна перевага киселю - його можна однаково добре зварити і з свіжих, і з заморожених ягід. Заморозив полуниці в сезон - і п'єш свіженький і смачненький полуничний кисіль круглий рік. Подавати кисіль можна і гарячим, і холодним - кому як подобається. Для вгамування спраги, як на мене, найкраще - холодний, а якщо якісь млинці запивати - то можна і гарячим.
- Полуниця - 500 грам
- Вода - 2 L
- Картопляний крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вапно - 1/2 штуки (лайм не завжди під рукою -можна без нього)
- Ванільний стручок - 1/2 штуки
Знімаємо цедру половини лайма.
Кип'ятимо воду з цукром, відправляємо туди полуницю, цедру и половину ванильного стручка.
Одночасно при цьому, в склянці холодної води розводимо крохмаль.
Коли закипить наш полуничний компот, дістаємо з нього цедру і ягоди. Вливаємо в компот крохмальну суміш.
Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Ванільний стручок дістаємо і викидаємо. Власне, полуничний кисіль готовий - залишається лише розлити і подати