Плюшки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Такі плюшки з маком пекла моя бабуся. Запах і смак дитинства. Я дивилася і запам'ятовувала і зараз хочу поділитися з вами цим бабусиним рецептом. Впевнена всім сподобається і припаде до смаку.
Пропоную Вашій увазі докладний рецепт плюшки з маком. Вони виходять такі апетитні, що самі просяться в рот. З гарячим ароматним чаєм в колі сім'ї - просто смакота. Якщо захочете зробити плюшки з маком більш здобними, то замість води, додавайте в тісто молоко навпіл з водою і яйце. Але і так смачно. Повірте. Приємного чаювання з Плюшечка!
- Кип'ячена вода - 2 склянки (тепла)
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок(2 ч.Ложки в тісто, інше для змазування)
- Мак - 3-4 Ст. Ложок
У теплу воду додати сіль і цукор. Розчинити. Додати 50 мл. Рослинного масла і добре розмішати.
Всипати 1 склянка борошна, на неї сухі дріжджі знову склянку борошна. Розмішати віночком, щоб не було грудочок.
Поступово додаємо борошно, що залишилося і рослинне масло і добре вимішуємо. Тісто має бути гладким і еластичним.
Скачати тісто в кулю, накрити серветкою і поставити підніматися в тепле місце.
Коли тісто збільшиться вдвічі, обмять його і знову поставити в тепле місце для повторного підйому.
Коли тісто знову підніметься, воно готове. Поділяємо його на шматочки. Кожен шматочок розгортає, змащуємо рослинним маслом, посипаємо цукром і маком.
Звертаємо тісто в рулетик.
Рулетик звертаємо в рогалик і защипуємо кінці разом.
Робимо надріз.
Розгортаємо плюшки. Вона виходить в формі сердечка. Викладаємо на деко, змащений маслом і даємо підійти 10 хвилин в теплому місці.
Ставимо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо до рум'яного кольору 20-30 хвилин. Готово!