Плов з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Пишний, соковитий, ароматний плов з куркою порадує будь-якого! Смачним він залишається і на другий день. Готуйте казан або гусятницю, тушку курки та рис, готуватимемо плов за класичним рецептом.
Прихід по-справжньому спекотного літа змусив мене провести ревізію літнього взуття. Він, яка зберігається на високих антресолях. Виявляється, там зберігається ще багато чого. Синіх босоніжок на шпильці я так і не знайшла, але притягла в кухню старий, ще прадедушкін, бойлер. Пошуки і знахідки мене вимотали і я захотіла є (взагалі-то я захотіла жерти, але, дівчині, іноді цокали шпильками, таке, начебто, не покладається). Притиснувши палець казаном (рис! ), переді мною виникло бачення. Це був плов з куркою! доля (як то кажуть в таких випадках)! Все вирішено, буду готувати плов.
Помаранчева качатницю, релікт радянського минулого, залишилася у мами. Але саме вона, а також чавунець або казан відмінно підходять для приготування плову. Мал раджу брати басматі, т.К. Він буде розсипчастим навіть в тому випадку, якщо у вас щось піде шкереберть.
Отже, обговоримо необхідні для плову з куркою інгредієнти. На велику родину («Велика сім'я» може складатися з двох великих людей) нам знадобиться: 1 кг курячого філе, 850 г. Рису, 150 мл рослинного масла, 1 кг моркви, 2 великі цибулини, 2 головки часнику, 50 г. Родзинок, сіль, перець, zirra.
Ізюм очистіть від гілочок і залийте окропом. Мал промийте рази три, а потім залиште в воді, щоб злегка набряк. Очистіть цибулю і моркву (її ще й промити треба). Морква нарубати соломкою, цибулю наріжте кубиками. Тушку курки або філе нарубати досить великими шматками. Пам'ятайте, що м'ясо не повинно розваритися, тому не дрібнити його.
Я зовсім забула про найголовніше! готувати плов (як і всі страви, втім) треба з любов'ю!
А тепер приступимо до смаження і тушці. Всі чудеса у нас будуть відбуватися в межах одного казана, тому розмістіть всі інгредієнти неподалік. Гарненько розжарити в казані рослинне масло і порціями (якщо не поміщається все відразу) прожарьте в ньому шматки курки з усіх боків. Просмажену птицю відкладіть на тарілку, настала черга лука. Лук повинен підрум'янитися, але не перестарайтеся! До рум'яного (як і ваші щічки) цибулі викладіть шматки курки і морква. Смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки морква не скукожітся до половини свого розміру. Потім залийте все окропом (м'ясо повинно піти під воду), вкладіть цілу головку часнику, витягнутий з води родзинки і спеції. Зірр буде досить і щіпки.
Отримана суміш повинна покипіти протягом хвилин 10, після чого ми додамо до неї рис («Малову» воду, звичайно, зливаємо). Знову все заливаємо окропом, який повинен покрити вариво на два пальця і ретельно перемішуємо. У центр закладаємо ще одну головку часнику і варимо до готовності. Якщо раптом вода википіла (буває й таке! ), в підготовлюваний плові зробіть ямки (уявіть, що ви - сапер) і влийте в них води.
Усе! Плов з куркою готовий! Прикрасьте кінзою і поїжте нарешті. Приємного!
- Куриное филе или тушка- 1 кілограм
- Мал - 850 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Морква - 1 кілограм
- Цибулини - 2 штуки
- Часник (головки) - 2 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Зірр- 1-2 Щепоток
Помаранчева качатницю, релікт радянського минулого, залишилася у мами. Але саме вона, а також чавунець або казан відмінно підходять для приготування плову. Мал раджу брати басматі, т.К. Він буде розсипчастим навіть в тому випадку, якщо у вас щось піде шкереберть.
Отже, обговоримо необхідні для плову з куркою інгредієнти. На велику родину («Велика сім'я» може складатися з двох великих людей) нам знадобиться: 1 кг курячого філе, 850 г. Рису, 150 мл рослинного масла, 1 кг моркви, 2 великі цибулини, 2 головки часнику, 50 г. Родзинок, сіль, перець, zirra.
Ізюм очистіть від гілочок і залийте окропом. Мал промийте рази три, а потім залиште в воді, щоб злегка набряк. Очистіть цибулю і моркву (її ще й промити треба). Морква нарубати соломкою, цибулю наріжте кубиками. Тушку курки або філе нарубати досить великими шматками. Пам'ятайте, що м'ясо не повинно розваритися, тому не дрібнити його.
Я зовсім забула про найголовніше! готувати плов (як і всі страви, втім) треба з любов'ю!
А тепер приступимо до смаження і тушці. Всі чудеса у нас будуть відбуватися в межах одного казана, тому розмістіть всі інгредієнти неподалік. Гарненько розжарити в казані рослинне масло і порціями (якщо не поміщається все відразу) прожарьте в ньому шматки курки з усіх боків. Просмажену птицю відкладіть на тарілку, настала черга лука. Лук повинен підрум'янитися, але не перестарайтеся! До рум'яного (як і ваші щічки) цибулі викладіть шматки курки і морква. Смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки морква не скукожітся до половини свого розміру. Потім залийте все окропом (м'ясо повинно піти під воду), вкладіть цілу головку часнику, витягнутий з води родзинки і спеції. Зірр буде досить і щіпки.
Отримана суміш повинна покипіти протягом хвилин 10, після чого ми додамо до неї рис («Малову» воду, звичайно, зливаємо). Знову все заливаємо окропом, який повинен покрити вариво на два пальця і ретельно перемішуємо. У центр закладаємо ще одну головку часнику і варимо до готовності. Якщо раптом вода википіла (буває й таке! ), в підготовлюваний плові зробіть ямки (уявіть, що ви - сапер) і влийте в них води.
Усе! Плов з куркою готовий! Прикрасьте кінзою і поїжте нарешті. Приємного!