Плоский хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
У кожного народу є свій плоский хліб, їх рецептів безліч. Хочу поділитися рецептом, як приготувати італійський плоский хліб, а саме, генуэзскую "фокаччу". Беріть на замітку рецепт!
Опис приготування:
Рецептів фокаччи дуже багато, це всього лише один з їх числа. Головне - приготувати тісто, для його приготування дотримуйтесь покроковому рецептом, а яку додати начинку, вирішувати тільки вам, в будь-якому випадку результат буде дуже смачним і не розчарує.
- Вода - 190 грам
- Борошно пшеничне - 300-310 грам
- Оливкова олія - 50 грам (в тісто - 20 грам, для сбризгіванія перед випічкою - 30 грам)
- Сіль - 7 грам
- Солод - 3 грами (білий, неферментований)
- Дріжджі - 17 грам (свіжі, пресовані)
- Помідори черрі - 10-15 штук
- Орегано сушений - 3 грами
- Оливки або маслини - 15-20 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
У теплу воду додайте сіль, солод, влийте оливкову олію.
Додайте половину борошна, просіюючи її через сито.
Розкришіть дріжджі.
Всипте борошно.
Замістити тісто.
Накрийте серветкою і залиште на 15 хвилин.
Через 15 хвилин зробіть обминку методом"розтягування і складання" , залиште ще на 15 хвилин.
Змастіть ємність для тесту оливковою олією, поверніть тісто, щоб воно теж з усіх боків було змазане маслом, залиште для бродіння на 1 час.
Через годину тісто добре збільшилася в обсязі.
Влийте на лист для випічки трохи оливкового масла і руками розтягніть тісто по всій поверхні. Буде дві фокаччи, перша, на силіконовому килимку. Залиште на расстойку на 30 хвилин.
Друга фокаччею буде на аркуші для випічки.
Поки тісто на расстойке, підготуйте начинку, поріжте цибулю часточками, помідорчики черрі і оливки на половинки.
Зробіть пальцями в тесті поглиблення і збризніть як слід водою, а потім збризніть оливковим маслом.
Викладіть довільно начинку, злегка вдавлюючи її в тісто, посипте сухим орегано.
Те ж саме виконайте з другою фокаччею, Вставте в уроджена цибулю і оливки. Випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 220-240 градусів 15-20 хвилин, стежте за готовністю.
Готова перша фокаччею з помідорами чері і оливками.
Готова друга фокаччею з цибулею і оливками.
Ріжте фокаччу ножем або ламайте руками, вона дуже смачна, ароматна і хрустка, встояти неможливо! Смачного!