Рецепт Плоский хліб фото

Плоский хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У кожного народу є свій плоский хліб, їх рецептів безліч. Хочу поділитися рецептом, як приготувати італійський плоский хліб, а саме, генуэзскую "фокаччу". Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Рецептів фокаччи дуже багато, це всього лише один з їх числа. Головне - приготувати тісто, для його приготування дотримуйтесь покроковому рецептом, а яку додати начинку, вирішувати тільки вам, в будь-якому випадку результат буде дуже смачним і не розчарує.

  • Вода - 190 грам
  • Борошно пшеничне - 300-310 грам
  • Оливкова олія - 50 грам (в тісто - 20 грам, для сбризгіванія перед випічкою - 30 грам)
  • Сіль - 7 грам
  • Солод - 3 грами (білий, неферментований)
  • Дріжджі - 17 грам (свіжі, пресовані)
  • Помідори черрі - 10-15 штук
  • Орегано сушений - 3 грами
  • Оливки або маслини - 15-20 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
плоский хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
плоский хліб - фото крок 2
У теплу воду додайте сіль, солод, влийте оливкову олію.
плоский хліб - фото крок 3
Додайте половину борошна, просіюючи її через сито.
плоский хліб - фото крок 4
Розкришіть дріжджі.
плоский хліб - фото крок 5
Всипте борошно.
плоский хліб - фото крок 6
Замістити тісто.
плоский хліб - фото крок 7
Накрийте серветкою і залиште на 15 хвилин.
плоский хліб - фото крок 8
Через 15 хвилин зробіть обминку методом"розтягування і складання" , залиште ще на 15 хвилин.
плоский хліб - фото крок 9
Змастіть ємність для тесту оливковою олією, поверніть тісто, щоб воно теж з усіх боків було змазане маслом, залиште для бродіння на 1 час.
плоский хліб - фото крок 10
Через годину тісто добре збільшилася в обсязі.
плоский хліб - фото крок 11
Влийте на лист для випічки трохи оливкового масла і руками розтягніть тісто по всій поверхні. Буде дві фокаччи, перша, на силіконовому килимку. Залиште на расстойку на 30 хвилин.
плоский хліб - фото крок 12
Друга фокаччею буде на аркуші для випічки.
плоский хліб - фото крок 13
Поки тісто на расстойке, підготуйте начинку, поріжте цибулю часточками, помідорчики черрі і оливки на половинки.
плоский хліб - фото крок 14
Зробіть пальцями в тесті поглиблення і збризніть як слід водою, а потім збризніть оливковим маслом.
плоский хліб - фото крок 15
Викладіть довільно начинку, злегка вдавлюючи її в тісто, посипте сухим орегано.
плоский хліб - фото крок 16
Те ж саме виконайте з другою фокаччею, Вставте в уроджена цибулю і оливки. Випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 220-240 градусів 15-20 хвилин, стежте за готовністю.
плоский хліб - фото крок 17
Готова перша фокаччею з помідорами чері і оливками.
плоский хліб - фото крок 18
Готова друга фокаччею з цибулею і оливками.
плоский хліб - фото крок 19
Ріжте фокаччу ножем або ламайте руками, вона дуже смачна, ароматна і хрустка, встояти неможливо! Смачного!

Схожі рецепти