Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - це дуже смачна домашня випічка, приготування якої не відніме у вас занадто багато сил і часу. Спробуйте приготувати - це дуже смачно!
Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - проста і, що досить важливо, універсальна домашня випічка. Інгредієнти для самого печива є будинки практично у всіх, а ось ягідний соус за аналогічним рецептом можна приготувати з будь-яких свіжих ягід. Так що - не полінуйтеся і спробуйте, не пошкодуєте!
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто, 3 - в ягідний соус)
- Лимонна цедра - 2 Ст. Ложки(1 - в тісто, 1 - в ягідний соус)
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Збиті вершки - - За смаком
У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти для тіста - борошно, розпушувач, 3 ст.Л. Цукру, 1 ст.Л. Лимонної цедри і мускатний горіх.
Додаємо кубики вершкового масла кімнатної температури. Перетираем в крошку.
Вливаємо сколотини.
Акуратно вилочкою починаємо перемішувати тісто.
Вимішуємо тісто приблизно до такої консистенції, як на фото. Домагатися гладкої консистенції нам не потрібно, однак великі грудочки теж не бажані.
З отримав тесту формуємо достатньо великі кульки, викладаємо їх на застелений пергаментним папером деко.
Зверху посипаємо печиво цукром.
Запікаємо 20-25 хвилин при 190 градусах до рум'яного кольору і впевненою скоринки.
А поки печиво запікається - приготуємо ягідний соус. Для цього змішаємо в каструльці ягоди, 1 ст.Л. Лимонної цедри, воду, 3 ст.Л. Цукру і сіль. При бажанні, можна крапнути трохи лимонного соку. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
Варимо до потрібної консистенції. Одні люблять, коли ягоди залишаються цілими, але вже віддають сік, інші люблять, коли ягоди перетворюються в пюре. Робіть, як вам більше подобається.
Варимо до потрібної консистенції. Одні люблять, коли ягоди залишаються цілими, але вже віддають сік, інші люблять, коли ягоди перетворюються в пюре. Робіть, як вам більше подобається.
Готове печиво розрізаємо вздовж навпіл.
На нижній шматочок печива викладаємо ягідний соус, збиті вершки і пару свіжих ягід.
Накриваємо все це справа другим шматочком печива, ще трохи поливаємо ягідним соусом - і майже!
Ось так пісочне печиво з ожиною та збитими вершками виглядає на тарілці.
А ось так виглядає тарілка через кілька хвилин