Рецепт Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками фото

Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Ожина
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - це дуже смачна домашня випічка, приготування якої не відніме у вас занадто багато сил і часу. Спробуйте приготувати - це дуже смачно!

Опис приготування:

Пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - проста і, що досить важливо, універсальна домашня випічка. Інгредієнти для самого печива є будинки практично у всіх, а ось ягідний соус за аналогічним рецептом можна приготувати з будь-яких свіжих ягід. Так що - не полінуйтеся і спробуйте, не пошкодуєте!

  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто, 3 - в ягідний соус)
  • Лимонна цедра - 2 Ст. Ложки(1 - в тісто, 1 - в ягідний соус)
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Збиті вершки - - За смаком
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 1
У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти для тіста - борошно, розпушувач, 3 ст.Л. Цукру, 1 ст.Л. Лимонної цедри і мускатний горіх.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 2
Додаємо кубики вершкового масла кімнатної температури. Перетираем в крошку.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 3
Вливаємо сколотини.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 4
Акуратно вилочкою починаємо перемішувати тісто.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 5
Вимішуємо тісто приблизно до такої консистенції, як на фото. Домагатися гладкої консистенції нам не потрібно, однак великі грудочки теж не бажані.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 6
З отримав тесту формуємо достатньо великі кульки, викладаємо їх на застелений пергаментним папером деко.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 7
Зверху посипаємо печиво цукром.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 8
Запікаємо 20-25 хвилин при 190 градусах до рум'яного кольору і впевненою скоринки.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 9
А поки печиво запікається - приготуємо ягідний соус. Для цього змішаємо в каструльці ягоди, 1 ст.Л. Лимонної цедри, воду, 3 ст.Л. Цукру і сіль. При бажанні, можна крапнути трохи лимонного соку. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 10
Варимо до потрібної консистенції. Одні люблять, коли ягоди залишаються цілими, але вже віддають сік, інші люблять, коли ягоди перетворюються в пюре. Робіть, як вам більше подобається.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 11
Варимо до потрібної консистенції. Одні люблять, коли ягоди залишаються цілими, але вже віддають сік, інші люблять, коли ягоди перетворюються в пюре. Робіть, як вам більше подобається.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 12
Готове печиво розрізаємо вздовж навпіл.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 13
На нижній шматочок печива викладаємо ягідний соус, збиті вершки і пару свіжих ягід.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 14
Накриваємо все це справа другим шматочком печива, ще трохи поливаємо ягідним соусом - і майже!
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 15
Ось так пісочне печиво з ожиною та збитими вершками виглядає на тарілці.
пісочне печиво з ожиною та збитими вершками - фото крок 16
А ось так виглядає тарілка через кілька хвилин

Схожі рецепти