Рецепт Пісочне печиво через м'ясорубку фото

Пісочне печиво через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Рецепт того, як приготувати пісочне печиво через м'ясорубку, передається від мам до дочок вже не одне покоління. Напевно кожному з дитинства знайомий цей ніжний смак. Нагадаю рецепт тим, хто забув.

Десерт хороший своєю ностальгічною красою. А лимон і коньяк додають йому трохи пікантності і пом'якшують яєчний присмак. У підсумку виходить дуже смачне печиво до чаю, яке опікується за лічені хвилини. Смачного!

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Склянка
  • Крем - 250 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Вершковий маргарин - 250 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
1
Відокремте жовтки від білків і збийте їх з цукром до появи піни. Білки в цей час поставте в холодильник.
2
В охолоджені білки додайте сіль і також збийте в піну.
3
Просійте борошно і крохмаль і додайте туди розм'якшений і подрібнений маргарин. Добре перемішайте.
4
Додайте сметану і збийте суміш міксером до стану однорідної маси.
5
Влийте в тісто підготовлену раніше суміш з жовтків в цукром, додайте лимонну цедру і коньяк. Добре збийте.
6
Акуратно влийте збитий білок і перемішайте лопаткою.
7
До вихідного отвору м'ясорубки підставте деко з розкладеним на ньому фольгою або папером для запікання (можна просто змастити деко олією).
8
Пропустіть тісто через м'ясорубку, нарізаючи смужку на шматочки розміром приблизно по 5-7 см.
9
Можна згортати їх у будь-яку довільну форму (я просто защипують з одного краю).
10
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 10. Перевіряти готовність можна за допомогою сірника або зубочистки: якщо при проколюванні печива на ній не залишається тесту,
То печиво готове.

Схожі рецепти