Пісочне печиво через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт того, як приготувати пісочне печиво через м'ясорубку, передається від мам до дочок вже не одне покоління. Напевно кожному з дитинства знайомий цей ніжний смак. Нагадаю рецепт тим, хто забув.
Десерт хороший своєю ностальгічною красою. А лимон і коньяк додають йому трохи пікантності і пом'якшують яєчний присмак. У підсумку виходить дуже смачне печиво до чаю, яке опікується за лічені хвилини. Смачного!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Склянка
- Крем - 250 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершковий маргарин - 250 грам
- Лимон - 1 штука
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Відокремте жовтки від білків і збийте їх з цукром до появи піни. Білки в цей час поставте в холодильник.
2
В охолоджені білки додайте сіль і також збийте в піну.
3
Просійте борошно і крохмаль і додайте туди розм'якшений і подрібнений маргарин. Добре перемішайте.
4
Додайте сметану і збийте суміш міксером до стану однорідної маси.
5
Влийте в тісто підготовлену раніше суміш з жовтків в цукром, додайте лимонну цедру і коньяк. Добре збийте.
6
Акуратно влийте збитий білок і перемішайте лопаткою.
7
До вихідного отвору м'ясорубки підставте деко з розкладеним на ньому фольгою або папером для запікання (можна просто змастити деко олією).
8
Пропустіть тісто через м'ясорубку, нарізаючи смужку на шматочки розміром приблизно по 5-7 см.
9
Можна згортати їх у будь-яку довільну форму (я просто защипують з одного краю).
10
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 10. Перевіряти готовність можна за допомогою сірника або зубочистки: якщо при проколюванні печива на ній не залишається тесту,
То печиво готове.
То печиво готове.