Рецепт Пісний пиріг з морквою фото

Пісний пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Морква
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Пироги

Дуже просте в приготуванні блюдо, Саме те, що потрібно в пост! Пиріг готується на основі тертої моркви, борошна і цукру. Випічка припаде до смаку дорослим і дітям. Рекомендую спробувати!

Приготуємо пісний пиріг з морквою в домашніх умовах. Терту моркву змішуємо з цукром, вливаємо олію і соду, гашене лимонним соком. Засипаємо борошно і замішуємо густе тісто. Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин. Готову випічку поливаємо сумішшю лимонного соку і цукрової пудри. Хай щастить!

  • Морква терта - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
пісний пиріг з морквою - фото крок 1
Дві склянки тертої моркви змішайте з цукром.
пісний пиріг з морквою - фото крок 2
До морквяної маси додайте сіль і влийте рослинне масло. Соду гасимо в невеликій кількості лимонного соку і додаємо в тісто. Засипаємо борошно і замішуємо тісто до консистенції густої сметани. Перекладаємо тісто в форму для випічки і готуємо пиріг в духовці 35-40 хвилин, температура 160 градусів.
пісний пиріг з морквою - фото крок 3
Готовий, ще гарячий, морквяний пиріг полийте просоченням (лимонний сік розмішуємо з 6 ç.l. Цукрової пудри). Смачного!

Схожі рецепти