Пісний пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте в приготуванні блюдо, Саме те, що потрібно в пост! Пиріг готується на основі тертої моркви, борошна і цукру. Випічка припаде до смаку дорослим і дітям. Рекомендую спробувати!
Приготуємо пісний пиріг з морквою в домашніх умовах. Терту моркву змішуємо з цукром, вливаємо олію і соду, гашене лимонним соком. Засипаємо борошно і замішуємо густе тісто. Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин. Готову випічку поливаємо сумішшю лимонного соку і цукрової пудри. Хай щастить!
- Морква терта - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Лимон - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
Дві склянки тертої моркви змішайте з цукром.
До морквяної маси додайте сіль і влийте рослинне масло. Соду гасимо в невеликій кількості лимонного соку і додаємо в тісто. Засипаємо борошно і замішуємо тісто до консистенції густої сметани. Перекладаємо тісто в форму для випічки і готуємо пиріг в духовці 35-40 хвилин, температура 160 градусів.
Готовий, ще гарячий, морквяний пиріг полийте просоченням (лимонний сік розмішуємо з 6 ç.l. Цукрової пудри). Смачного!